Triphala

Display: 1-3 from 3 products

 Filters

Acest amestec constituit din “trei fructe” uscate, așa cum îi spune și numele provenit din Sanscrită, este unul dintre cele mai populare remedii ayurvedice. Triphala este o combinație de pulberi de fructe de Amalaki (Phyllanthus emblica), Haritaki (Terminalia chebula) și Vibhitaki (Terminalia belerica).

 Ayurveda este considerat unul dintre cele mai vechi sisteme medicale din lume, ce a apărut în India cu aproximativ 6000 de ani în urmă.

În acest articol vom prezenta pe larg beneficiile pe care le oferă triphala și pentru ce afecțiuni este indicată această combinație de plante ayurvedice.

 

Triphala a fost utilizat în medicina ayurvedică tradițională din cele mai vechi timpuri ca tratament multifuncțional pentru simptome care variază de la afecțiuni stomacale la afecțiuni ale cavității dentare. Se crede, de asemenea, că promovează longevitatea și sănătatea generală.

 

Triphala conține o serie de antioxidanți care îndeplinesc funcții de protecție în organism.

Conține vitamina C, flavonoide, polifenoli, taninuri și saponine, împreună cu alți compuși puternici ai plantelor .

Acești compuși ajută la combaterea stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi, care sunt molecule care pot deteriora celulele și pot contribui la boli cronice.

S-a demonstrat că dietele bogate în antioxidanți reduc riscul apariției bolilor de inimă, anumitor tipuri de cancer, diabet și îmbătrânire prematură.

 

Mai mult, în studiile efectuate pe animale, s-a demonstrat că triphala reduce inflamația și daunele cauzate de artrită .

Poate oferi protecție împotriva anumitor tipuri de cancer

O serie de studii au demonstrat că triphala protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.

De exemplu, s-a demonstrat că inhibă creșterea limfomului, precum și a cancerelor de stomac și pancreatice la șoareci .

Acest remediu pe bază de plante a indus, de asemenea, moartea celulelor de cancer de colon și de prostată în studiile cu eprubete .

Cercetătorii au sugerat că nivelurile ridicate de antioxidanți puternici precum acidul galic și polifenolii din triphala pot fi responsabili pentru proprietățile sale de combatere a cancerului.

Deși aceste rezultate sunt promițătoare, sunt necesare studii la om pentru a confirma aceste beneficii potențiale și pentru a evalua siguranța și eficacitatea acestui remediu

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!