­čÜÜ | DELIVERY IN ROMANIA FROM 9.9 RON*

Beta-Alanine

Display: 1-5 from 5 products

 Filters

Beta-alanina este un aminoacid neesen╚Ťial, care nu particip─â la formarea proteinelor ╚Öi care este sintetizat în ficat. Se mai poate ob╚Ťine prin consumarea de dipeptide care con╚Ťin beta-alanin─â (carnozina, anserina ╚Öi balenina).  Dintre cele 3, carnozina este cea care se g─âse╚Öte în cantitatea cea mai mare în dieta noastr─â zilnic─â.
 


 

Carnozina este un dipeptid alc─âtuit din doi aminoacizi, histidina ╚Öi beta-alanina, lega╚Ťi între ele de o enzim─â catalizatoare.  E stocat─â preponderent în mu╚Öchi, cantitatea variând în func╚Ťie de specie, variet─â╚Ťile s─âlbatice având o concentra╚Ťie mai mare de carnozin─â ╚Öi de beta-alanin─â decât variet─â╚Ťile domestice, datorit─â activit─â╚Ťii fizice mai ridicate.
Sursele alimentare cele mai bogate în beta-alanin─â sunt carnea de porc, de pas─âre, de vit─â ╚Öi pe╚Ötele.

Beta-alanina este transformat─â în dipeptida carnozin─â prin adi╚Ťia aminoacidului histidin─â. Enzima responsabil─â pentru aceast─â transformare, ATPGD1, se g─âse╚Öte preponderent în mu╚Öchi ╚Öi într-o m─âsur─â mai mic─â în creier. În organismul viu, factorul limitativ în sinteza de carnozin─â este cantitatea de beta-alanin─â disponibil─â. Beta-alanina este sintetizat─â în ficat ╚Öi transportat─â la celulele musculare, unde contribuie la sinteza carnozinei, care apoi e stocat─â în fibrele musculare, în special în cele de tip 2, cu r─âspuns rapid.

Deoarece disponibilitatea beta-alaninei este factorul limitativ în sinteza de carnozin─â, suplimentarea este eficient─â în cre╚Öterea depozitelor de carnozin─â din mu╚Öchi.
Totodat─â, fiindc─â carnozina trebuie mai întâi hidrolizat─â în cei doi aminoacizi constituen╚Ťi pentru a putea intra în celulele musculare, suplimentarea direct─â cu beta-alanin─â este o metod─â mai eficient─â decât suplimentarea cu carnozin─â.

Este recomandat─â în special persoanelor vegetariene, care nu consum─â carne ╚Öi sunt predispuse la caren╚Ťe.


Care sunt beneficiile suplimentarii cu Beta-Alanina?

Atunci când facem exerci╚Ťii fizice intense, corpul nostru acumuleaz─â o cantitate mare de ioni de hidrogen (H+), sc─âzând nivelul de pH al mu╚Öchilor, ace╚Ötia devenind mai acide.
Odat─â cu sc─âderea acidit─â╚Ťii, scade ╚Öi capacitatea de contractare a mu╚Öchilor ╚Öi capacitatea de a men╚Ťine un nivel ridicat de performan╚Ť─â pe parcursul sesiunii de antrenament. Efectul resim╚Ťit este aceea senza╚Ťie de ardere, care duce la oboseal─â ╚Öi la terminarea seriei de antrenament.

Carnozina ac╚Ťioneaz─â ca o substan╚Ť─â tampon, ajutând la men╚Ťinerea pH-ului muscular prin absorb╚Ťia ionilor de hidrogen care sunt elibera╚Ťi în timpul exerci╚Ťiilor.
Organismul, ╚Öi implicit ╚Öi mu╚Öchii, func╚Ťioneaz─â cel mai bine într-un anumit interval de pH. Atunci când pH-ul scade sub acel interval, scade ╚Öi performan╚Ťa. Prin men╚Ťinerea pH-ului într-un interval optim, carnozina m─âre╚Öte capacitatea de contrac╚Ťie a mu╚Öchilor un timp mai îndelungat.

În contrast cu alte substan╚Ťe tampon din organism, prin suplimentarea cu beta-alanin─â putem cre╚Öte semnificativ nivelul de carnozin─â din mu╚Öchi. Studiile arat─â c─â suplimentarea cu beta-alanin─â timp de 4 s─âpt─âmâni cre╚Öte concentra╚Ťia de carnozin─â cu 40-60 %, iar dup─â 10 s─âpt─âmâni cu 80 %.
Aceast─â cre╚Ötere semnificativ─â este responsabil─â pentru cre╚Öterile de de for╚Ť─â, de enduran╚Ť─â, de mas─â muscular─â care se pot observa dup─â suplimentarea cu beta-alanin─â.

Deoarece odat─â cu avansarea în vârst─â nivele de carnozin─â din organism scad, suplimentarea cu beta-alanin─â poate s─â aib─â ╚Öi efecte anti-îmb─âtrinire.Totodat─â, carnozina pare s─â aib─â efecte antioxidante asupra organismului, prevenind acumularea proteinelor toxice, oxidate în organism.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!