Beta-Alanine

Display: 1-4 from 4 products

 Filters

Beta-alanina este un aminoacid neesenÈ›ial, care nu participă la formarea proteinelor È™i care este sintetizat în ficat. Se mai poate obÈ›ine prin consumarea de dipeptide care conÈ›in beta-alanină (carnozina, anserina È™i balenina).  Dintre cele 3, carnozina este cea care se găseÈ™te în cantitatea cea mai mare în dieta noastră zilnică.
 


 

Carnozina este un dipeptid alcătuit din doi aminoacizi, histidina È™i beta-alanina, legaÈ›i între ele de o enzimă catalizatoare.  E stocată preponderent în muÈ™chi, cantitatea variând în funcÈ›ie de specie, varietățile sălbatice având o concentraÈ›ie mai mare de carnozină È™i de beta-alanină decât varietățile domestice, datorită activității fizice mai ridicate.
Sursele alimentare cele mai bogate în beta-alanină sunt carnea de porc, de pasăre, de vită È™i peÈ™tele.

Beta-alanina este transformată în dipeptida carnozină prin adiÈ›ia aminoacidului histidină. Enzima responsabilă pentru această transformare, ATPGD1, se găseÈ™te preponderent în muÈ™chi È™i într-o măsură mai mică în creier. În organismul viu, factorul limitativ în sinteza de carnozină este cantitatea de beta-alanină disponibilă. Beta-alanina este sintetizată în ficat È™i transportată la celulele musculare, unde contribuie la sinteza carnozinei, care apoi e stocată în fibrele musculare, în special în cele de tip 2, cu răspuns rapid.

Deoarece disponibilitatea beta-alaninei este factorul limitativ în sinteza de carnozină, suplimentarea este eficientă în creÈ™terea depozitelor de carnozină din muÈ™chi.
Totodată, fiindcă carnozina trebuie mai întâi hidrolizată în cei doi aminoacizi constituenÈ›i pentru a putea intra în celulele musculare, suplimentarea directă cu beta-alanină este o metodă mai eficientă decât suplimentarea cu carnozină.

Este recomandată în special persoanelor vegetariene, care nu consumă carne È™i sunt predispuse la carenÈ›e.


Care sunt beneficiile suplimentarii cu Beta-Alanina?

Atunci când facem exerciÈ›ii fizice intense, corpul nostru acumulează o cantitate mare de ioni de hidrogen (H+), scăzând nivelul de pH al muÈ™chilor, aceÈ™tia devenind mai acide.
Odată cu scăderea acidității, scade și capacitatea de contractare a mușchilor și capacitatea de a menține un nivel ridicat de performanță pe parcursul sesiunii de antrenament. Efectul resimțit este aceea senzație de ardere, care duce la oboseală și la terminarea seriei de antrenament.

Carnozina acÈ›ionează ca o substanță tampon, ajutând la menÈ›inerea pH-ului muscular prin absorbÈ›ia ionilor de hidrogen care sunt eliberaÈ›i în timpul exerciÈ›iilor.
Organismul, È™i implicit È™i muÈ™chii, funcÈ›ionează cel mai bine într-un anumit interval de pH. Atunci când pH-ul scade sub acel interval, scade È™i performanÈ›a. Prin menÈ›inerea pH-ului într-un interval optim, carnozina măreÈ™te capacitatea de contracÈ›ie a muÈ™chilor un timp mai îndelungat.

În contrast cu alte substanÈ›e tampon din organism, prin suplimentarea cu beta-alanină putem creÈ™te semnificativ nivelul de carnozină din muÈ™chi. Studiile arată că suplimentarea cu beta-alanină timp de 4 săptămâni creÈ™te concentraÈ›ia de carnozină cu 40-60 %, iar după 10 săptămâni cu 80 %.
Această creștere semnificativă este responsabilă pentru creșterile de de forță, de enduranță, de masă musculară care se pot observa după suplimentarea cu beta-alanină.

Deoarece odată cu avansarea în vârstă nivele de carnozină din organism scad, suplimentarea cu beta-alanină poate să aibă È™i efecte anti-îmbătrinire.Totodată, carnozina pare să aibă efecte antioxidante asupra organismului, prevenind acumularea proteinelor toxice, oxidate în organism.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Customer Support Monday - Friday: 10:00 - 17:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!