☎️ DURING JULY 22 - 26, PHONE CONTACT IS NOT POSSIBLE, ONLINE ORDERS SHIPPING NORMAL 🚚

AYURVEDICE

Display: 1-48 from 62 products

 Filters

Medicina ayurvedică, sau Ayurveda, pe scurt, este una dintre cele mai vechi tipuri de terapie holistică, adică un set de practici care adresează sănătatea întregului organism. Așadar, medicina ayurvedică există de peste 3000 de ani și aparține, în cea mai mare parte, de cultura indiană. 
 Practicile ayurvedice au o istorie bogată, fiind initial transmise pe cale orală, încă de acum 5000 de ani, în limba sanscrită. Acestea se regăsesc în cele patru texte sacre, numite Veda, și care se împart după cum urmează: Rig Veda, Yajur Veda, Sam Veda și Atharva Veda. 


Medicina ayurvedică adresează beneficiile pentru sănătate aduse de echilibrul dintre minte, trup și suflet. Prin urmare, scopul său este promovarea îmbunătățirii sănătății și stării de bine, și nu neapărat lupta împotriva bolilor. Cu toate acestea, multe terapii ayurvedice sunt folosite în scopul ameliorării simptomelor asociate cu diverse afecțiuni. De asemenea, în anumite țări, cum ar fi Statele Unite, medicina ayurvedică este acceptată ca o formă de medicină alternativă și complementară. 
 

Practicanții medicinei ayurvedice aderă la teoria conform căreia toată materia din universă, în viață sau decedată, este mereu interconectată. Astfel, dacă trupul, mintea și sufletul se află în armonie cu universul, acest lucru se va reflecta și în starea de sănătate a individului. Atunci când apare un factor perturbator al acestui echilibru suprem, apare și riscul de îmbolnăvire.  Printre cei mai frecvenți factori perturbatori amintiți de medicina ayurvedică se numără:

-    Afecțiunile sau defectele genetice sau din naștere
-    Accidentele, loviturile, leziunile
-    Schimbările de climă și de sezon
-    Etapele de vârstă
-    Evenimentele marcante din viață
-    Schimbări la nivelul obiceiurilor
-    Schimbări la nivelul emoțiilor și gândurilor

Practicanții Ayurveda consideră, de asemenea, că fiecare om este alcătuit din cinci elemente de bază ale universului, și anume spațiu, aer, foc, apă și pământ. Acestea se combină în corpul uman pentru a forma trei forțe vitale de energie, care poartă numele de dosha.  De asemenea, ele controlează toate funcțiile corpului și felul în care acestea converg pentru buna funcționare a organismului uman. Așadar, cele trei dosha se impart în felul următor:

1.    Vata dosha, forța reprezentativă a spațiului și aerului
2.    Pitta dosha, forța focului și apei
3.    Kapha dosha, forța corespunzătoare apei și pământului

Fiecare persoană moștenește și deține o combinație unică dintre cele forte vitale, dar, de obicei, una dintre acestea se manifestă mai pregnant decât celelalte și modelează atât personalitatea individului, cât și starea sa de sănătate. Nu în ultimul rând, fiecare dosha corespunde unei funcții specifice a corpului. De aceea, cele trei dosha sunt elemente de căpătâi în practicile ayurvedice , pentru că acestea pot dicta riscul de îmbolnăvire, atunci când apare un dezechilibru. 

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!