Vitamina B

Display: 1-48 from 76 products

 Filters

Vitamine din grupul B - aceste vitamine aparțin vitaminelor solubile în apă, cum ar fi un grup de 8 vitamine din punct de vedere chimic, împreună fiind denumite complexul B sau complexul vitaminelor B. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea metabolismului, a sistemului nervos și a psihicului.

 Vitaminele din grupul B și efectele acestora:

Vitamina B1 sau tiamina - contribuie la buna funcționare a sistemului nervos, a psihicului și a inimii. Este importantă pentru creșterea, dezvoltarea și funcționarea celulelor organismului uman.

 

Vitamina B2 sau riboflavina - menține sănătatea globulelor roșii, a mucoaselor, a pielii și a vederii. În plus, joacă un rol important în conversia energiei din alimente și contribuie la reducerea senzației de oboseală sau epuizare.

 

Vitamina B3 sau niacina - are impact asupra bunei funcționări a sistemului nervos și a psihicului. În plus, menține sănătatea pielii, a mucoaselor și ajută la reducerea senzației de oboseală sau epuizare.

 

Vitamina B5 sau acidul pantotenic - este necesară pentru a combate senzația de oboseală sau de epuizare, are impact asupra sănătății mintale. În plus, ajută la transformarea alimentelor în energie și este esențială pentru producerea și descompunerea grăsimilor.

 

Vitamina B6 sau piridoxina - joacă un rol important pentru funcțiile sistemului imunitar și este implicată în producerea de celule roșii în sânge. În plus, este implicată și în metabolismul normal al proteinelor și glicogenului.

 

Vitamina B7 sau biotina - are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și nervos. Contribuie la metabolismul macro-nutrienților și la menținerea sănătății părului, a pielii și a mucoaselor.

 

Vitamina B9 sau acidul folic (folatul) - contribuie la sinteza corectă a aminoacizilor și a hematopoiezei. Susține funcțiile sistemului imunitar, ale psihicului și joacă un rol important în procesul de diviziune celulară și în dezvoltarea țesuturilor germinale în timpul sarcinii.

 

Vitamina B12 sau cobalamina - joacă un rol important în procesul de diviziune celulară și este necesară pentru buna funcționare a sistemului imunitar, a sistemului nervos și a psihicului. În plus, contribuie și la producerea normală de globule roșii în sânge și la reducerea senzației de oboseală și epuizare.

 

Din moment ce acestea sunt solubile în apă, nu sunt depozitate în organism și sunt îndepărtate prin urină. Este necesar să se consume suficient din acestea din dietă sau sub formă de suplimente nutritive. Deficitul lor se poate manifesta prin anemie, oboseală, cefalee, tulburări de somn, anxietate sau depresieTulburările de concentrare, problemele de vedere sau căderea părului sunt de asemenea frecvente.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!