L-Dopa

Display: 1-3 from 3 products

 Filters
L-DOPA, cunoscută și sub numele de levodopa, reprezintă laevodihidroxifenilalanina. Da, este un cuvânt lung și nu, nu există spații care să lipsească. În termeni simpli, L-DOPA este un aminoacid și este un precursor al dopaminei, un neurotransmițător găsit în creier. Să aflăm mai multe despre beneficiile acestui compus.
 

Această informație despre faptul că L-DOPA este un precursor al dopaminei este de fapt importantă. Vezi, există o tulburare foarte faimoasă și teribilă cunoscută sub numele de boala Parkinson. În această tulburare, creierul pierde neuronii care produc dopamină (celulele creierului). Dopamina este responsabilă pentru a ajuta celulele creierului să comunice între ele.

Pierderea nivelului de dopamină duce la comunicarea și coordonarea necorespunzătoare între celulele creierului. Și asta, la rândul său, duce la semne și simptome caracteristice ale bolii Parkinson, cum ar fi tremurul mâinilor și rigiditatea.

Chestia este că nu poți să dai cuiva o injecție de dopamină pentru a rezolva problema. Există mai multe motive pentru aceasta, dar unul dintre motive este faptul că dopamina în sine nu poate accesa creierul din exteriorul creierului. Deci, trebuie să oferi persoanei ceva care poate accesa creierul.

Și ce ar putea fi asta? L-DOPA, desigur! Spre deosebire de dopamină, levodopa poate accesa creierul unde este apoi convertită în dopamină pentru a îmbunătăți semnele și simptomele bolii Parkinson. Deci, beneficiile L-DOPA includ:
  • Mișcări mai rapide
  • Tremuraturi reduse
  • Rigiditate redusă

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!