Display: 1-48 from 69 products
FiltersExista o multime de substante care actioneaza precum un antioxidant. Unele sunt insa mai cunoscute decat altele.
Vitaminele si mineralele au actiune antioxidanta odata ce ajung in organism, de aceea dietele bogate in fructe si legume sunt atat de sanatoase.
Vitamina E este solubila in grasimi si are efect antioxidant, impiedicand radicalii liberi sa afecteze procesele digestive si pe cele de regenerare celulara. Aceasta poate fi consumata si sub forma naturala, din alimentele care o contin, dar si sub forma sintetizata, ca supliment alimentar.
Vitamina C actioneaza pe post de antioxidant atat direct, prin reactia creata cu unii radicali liberi, cat si indirect, prin restabilirea proprietatilor antioxidante ale vitaminei E. Proprietatile antioxidante ale vitaminei C sunt in mod deosebit benefice plasmei, retinei si fluidelor din jurul plamanilor.
Beta-carotenul, adica substanta care pigmenteaza fructele si legumele, are proprietati antioxidante. Odata ajuns in organism, acesta este transformat in vitamina A – retinol.
Seleniul este o minerala care actioneaza precum un antioxidant. Acesta actioneaza mai bine impreuna cu vitamina E, sustinand activitatea acesteia in limitarea procesului de oxidare a grasimilor. Si alaturi de vitamina C si vitamina B3 seleniul functioneaza bine, impiedicand moleculele de oxigen sa devina prea reactive.
Flavonoidele sunt compusi din plante care pigmenteaza tesuturile acestora. Acestea au capacitatea de a intarzia, preveni si chiar elimina daunele cauzate de stresul oxidativ in organism.
Omega 3 are proprietati antioxidante, insa tototdata stimuleaza activitatea enzimelor antioxidante produse de organism pe cont propriu. Si Omega 6 este un acid gras ce detine proprietati antioxiante.
Alti antioxidanti cunoscuti sunt:
Enzimele sunt un tip de antioxidanti care provin din proteinele si mineralele ce fac parte din dieta noastra. Acestea sunt sintetizate in organism si capata activitati antioxidante. Insa pentru a potenta activitatea antioxidanta a enzimelor, e nevoie de asocierea lor cu minerale precum fierul, cuprul, seleniul, magneziu si zincul.