Glicina

Display: 1-23 from 23 products

 Filters

Acidul aminoacetic este unul din cele trei componente necesare pentru producerea glutationului, un antioxidant care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi care pot provoca multe probleme de sănătate (1).
 Lipsa aminoacidului considerat conduce la o reducere a producției de glutation, care poate afecta negativ calitatea luptei împotriva procesului oxidativ (2,3).

Indicele antioxidant scade cu timpul, astfel încât obținerea de glicină în funcție de vârstă joacă un rol important pentru corpul uman.

Glicina este implicată în crearea glutationului, un antioxidant care protejează celulele împotriva daunelor.


Îmbunătățește funcția musculară

Glicololul este un element esențial pentru crearea creatinei, un aminoacid care acumulează energie în celulele musculare. Ea provoacă focare rapide pe termen scurt ale activității în timpul halterelor și sprinturilor. Combinarea antrenamentelor cu greutăți cu utilizarea creatinei ajută la creșterea masei musculare și a rezistenței (4,5,6). Compusul a fost examinat pentru efecte pozitive asupra sănătății osoase, activității cerebrale și bolilor neurologice (7,8,9).

În ciuda faptului că organismul produce creatina în mod independent, producerea unei cantități mici de acid aminoetanoic poate duce la o scădere a compusului obținut (10).

 

Glicina este un element al creatinei - o substanță care este implicată în metabolismul energetic în țesutul muscular și contribuie la întărirea oaselor și la îmbunătățirea activității creierului.


Piele prietenos

Colagenul este o proteină structurală în organism care formează baza țesutului conjunctiv. În proteine, fiecare al treilea aminoacid este glicina (11). Colagenul asigură elasticitatea și elasticitatea țesuturilor, formând spațiul intercelular în organism, este responsabil pentru mobilitatea ligamentelor, tendoanelor, articulațiilor, oaselor.

A fost observat efectul pozitiv al suplimentelor de colagen asupra stării pielii și reliefării durerii articulare (12,13,14). Producția de acid aminoacetic în cantitățile necesare susține producerea de colagen.

Glicina este cel mai obișnuit aminoacid al colagenului, o proteină care are un efect benefic asupra stării pielii, articulațiilor și oaselor.


Abilitatea de a normaliza somnul

Mulți oameni suferă de probleme asociate cu somnul și doresc să revină la odihna de noapte sănătoasă. Refuzul de a opri băuturile cu cofeină, televizoare și computere la sfârșitul zilei și luarea de glicină poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Substanța are un efect sedativ și scade temperatura corpului, ceea ce contribuie la somnul rapid (15,16).


Ca urmare a observațiilor efectuate cu participarea persoanelor cu tulburări de somn, sa constatat că administrarea a 3 g acid aminoetanoic pe timp de noapte contribuie la reducerea perioadei de adormire și are un efect benefic asupra calității somnului, reduce oboseala în timpul zilei (17, 18). Datorită acestor proprietăți, glicina poate fi o alternativă la medicamentele hipnotice.

Utilizarea glicinei poate ajuta la adormirea rapidă, la îmbunătățirea calității somnului și la reducerea oboselii pe parcursul zilei.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!