BLACK WALNUT - Extractul din Coajă de Nucă Neagră este cel mai popular detoxifiant si deparazitar

BLACK WALNUT - Extractul din Coajă de Nucă Neagră este cel mai popular detoxifiant si deparazitar

Nucul negru este foarte apreciat în patria sa, America de Nord, datorită acţiunii benefice şi eficiente a substanţelor naturale care intră în compoziţia sa. Planta conţine polifenoli, juglon, vitamina C, caroten, vitaminele B1, B6, P, E, ulei eteric, acizi organici, substanţe tanante etc.
Este important de menţionat faptul că gradul de saturaţie al juglonului şi al polifenolului în frunzele de nuc negru este de 2-4 ori mai mare decât în nucul grecesc. Nucul negru se utilizează în caz de invazii helmintice, afecţiuni ale tractului gastrointestinal, eczeme cronice, diateze. Se utilizează în programe complexe de slăbire, de curăţare a organismului, de revigorare a acestuia, precum şi ca remediu ajutător în diverse afecţiuni cronice.





Extractul din coajă de nucă neagră exercită o acţiune antihelmintică, antibacteriană, antiinflamatoare. Este recomandat în special persoanelor de vârsta a treia, cu tendinţă spre constipaţii.

Nuca neagră poate fi folosită și pentru tratarea candidei și tratarea vaginozei bacteriale. Acest lucru se datorează faptului că nucile negre sunt alcaline, iar ciupercile și alți paraziți nu sunt capabili să trăiască într-un mediu alcalin. 

Nuca neagră este deosebit de cunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Nuca neagră este un ingredient esențial al medicamentelor convenționale. Datorită valorii sale medicinale enorme, multe spitale din Rusia au folosit această nucă timp de secole. Americanii indigeni au recunoscut, de asemenea, importanța nucilor negre și le-au folosit zeci de ani mai ales în tratarea bolilor infecțioase.



 

Acţiunea componentelor active:

Juglonul este cea mai importantă substanţă activă a nucului negru. Normalizează activitatea intestinului, acţionând ca un laxativ uşor în cazul constipaţiilor. Este eficient împotriva bacteriilor, fungilor şi helminţilor. Încă din antichitate Hipocrate îl folosea pentru eliminarea viermilor intestinali. În medicina populară a Americii de Sud şi de Nord se utilizează şi în prezent ca remediu împotriva ascaridelor şi teniei.

Cercetătorii au demostrat faptul că juglonul are proprietăți fungicide împotriva Candidei albicans, iar agenții atitumorali din coaja de nuc negru sunt uliti cu precădere în tratamentul cancerului intestinal. Iodul și taniul previn infarctul miocardic.

Flavonoidele asigură proprietăţi antioxidante şi spasmolitice, relaxând totodată musculatura netedă.

Acidul linolenic participă activ la scăderea celulelor grase şi reducerea colesterolului de densitate joasă, care este una din cauzele apariţiei aterosclerozei şi degenerescenţei grase a ficatului. Acidul linolenic este foarte important pentru organismul uman întrucât intră în compoziţia membranelor celulare, fibrelor nervoase şi retinei. Nu se sintetizează în organismul uman şi de aceea aportul său poate proveni doar dintr-o nutriţie corectă sau din suplimentele alimentare.

Taninurile (substanţele tanate) posedă efect antiinflamator și exercită influenţă asupra mucoaselor, reducând iritaţia şi îmbunătăţind densitatea ţesuturilor. Taninurile formează un film impermeabil care izolează mucoasa împotriva deteriorării sale ulterioare accelerând astfel vindecarea acesteia.



 

Ce sunt nucile negre?

Nucile negre, sau Juglans nigra, cresc salbatice in Statele Unite si sunt al doilea cel mai cultivat nuc din America de Nord, dupa nucile englezesti.Acestea sunt formate dintr-un miez, o acoperire exterioara uscata cunoscuta sub numele de carena si o coaja dura.
Miezul este partea din nuca care este consumata in mod obisnuit cruda sau prajita si care poate fi presata pentru ulei. Cojile contin antioxidanti si sunt utilizate in extracte si suplimente in scopuri medicinale, cum ar fi tratarea infectiilor parazitare sau scaderea inflamatiei
Nucile negre au o aroma unica facandu-le mai indragite  decat nucile englezesti. Sunt o completare populara la retete precum produse de patiserie si deserturi.





Valori nutritionale ale nucilor negre:

Nucile negre sunt bogate in proteine, grasimi sanatoase si multe vitamine si minerale.
O portie de  28 de grame de nuci negre contine :

Calorii: 170
Proteine: 7 grame
Grasime: 17 grame
Carbohidrati: 3 grame
Fibra: 2 grame

Magneziu: 14% din aportul zilnic de referinta
Fosfor: 14%
Potasiu: 4%
Fier: 5%
Zinc: 6%
Cupru: 19%
Mangan: 55%
Seleniu: 7%
Nucile negre sunt cu 75% mai bogate in proteine decat nucile englezesti, care furnizeaza 4 grame de proteine pe portie de 28 de grame. Proteinele sunt un nutrient care afecteaza pozitiv pierderea in greutate, controlul zaharului din sange si senzatia de satietate .

Au un continut scazut de carbohidrati, iar majoritatea carbohidratilor provin din fibre, un nutrient care poate promova, de asemenea, sentimentul de plenitudine si de control al greutatii .
Nucile sunt o sursa buna de antioxidanti - substante care pot preveni sau intarzia daunele celulare cauzate de molecule instabile numite radicali liberi.
De exemplu, contin proantocianidine, care pot proteja impotriva daunelor provocate de soare, pot imbunatati vederea si pot creste circulatia sangelui .
De asemenea, furnizeaza acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3. ALA este o grasime esentiala, ceea ce inseamna ca corpul tau nu o poate produce, deci ai nevoie de ea din alimente.

ALA are mai multe beneficii pentru sanatate inclusiv  reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral.





Beneficiile black walnut-nuca  neagra pentru sanatate:

Fibrele, acizii grasi omega-3 si antioxidantii din nucile negre ofera diverse beneficii pentru sanatate. In plus, carenele din nuca neagra au proprietati antibacteriene unice si sunt utilizate in extracte si suplimente de medicamente pe baza de plante.

Nucile negre sunt similare din punct de vedere nutritional cu nucile englezesti, care au fost studiate pe larg pentru beneficiile lor pentru sanatate.

Ajuta la mentinerea sanatatii inimii

Nucile negre contin diferiti nutrienti si compusi care ajuta la sanatatea inimii, inclusiv:
Acizi grasi omega-3
Poate imbunatati anumiti factori de risc pentru boli de inima, cum ar fi hipertensiunea arteriala si nivelurile ridicate de colesterol .

Taninuri
Ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la scaderea nivelului de lipide din sange, imbunatatind semnificativ sanatatea inimii .

Acid elagic
Poate ajuta la prevenirea ingustarii arterelor cauzate de acumularea de placi de aterom care poate duce la boli de inima .

O analiza a 13 studii a constatat ca consumul de nuci a scazut colesterolul total si LDL-ul ,(colesterolul rau). Mai mult decat atat, studiile arata ca consumul de nuci imbunatateste functia vaselor de sange si reduce riscul de acumulare a placii, un factor major de risc pentru bolile de inima (Sursa 10, Sursa 11).





Poate avea proprietati anticancerigene

Nucile negre contin un compus antitumoral numit juglone. Studiile au descoperit ca acest compus reduce semnificativ cresterea tumorii (12, 13, 14 ).

Mai multe studii indica faptul ca juglona poate provoca moartea celulelor canceroase, mai ales in cancerul hepatic si de stomac.(15,16,17).

In plus, nucile negre contin antioxidanti, flavonoizi care s-au dovedit a avea efecte benefice impotriva cancerului pulmonar, de san, de prostata si de colon (18).


Au proprietati antibacteriene

Coajca de nuca neagra are un continut ridicat de tanin - compusi cu proprietati antibacteriene (8).

Taninurile din nucile negre au efecte antibacteriene impotriva Listeria, Salmonella si E. coli - bacterii care cauzeaza in mod obisnuit boli de origine alimentara (19).

Un studiu a constatat ca extractele de coca din nuca neagra au activitati antioxidante si antibacteriene, impiedicand cresterea Staphylococcus aureus, o bacterie care poate provoca infectii (9).



Poate ajuta la scaderea in greutate


Studiile arata ca consumul de nuci - in special de nuci negre - va poate ajuta sa pierdeti in greutate (10.11).

Desi nucile sunt bogate in calorii, majoritatea acestor calorii provin din grasimi sanatoase. Grasimile pot contribui la cresterea sentimentului de satietate si la inlaturarea foamei (22, 23).

Intr-un studiu de 3 luni, persoanele care au consumat 1/4 de cana (30 de grame) de nuci zilnic au observat o scadere mai mare in greutate decat grupul de control - in ciuda caloriilor suplimentare ale nucilor (25).


Moduri de folosire ale nucii negre
Compusii vegetali din coaja de nuca neagra sunt extrase si utilizate ca suplimente sub forma de capsule sau picaturi lichide.

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, extractul de nuca neagra este utilizat in suplimentele complexe alaturi de pelin. Complexul de pelin este o tinctura realizata din coji de nuc negru,  pelin si cuisoare. Este un remediu natural impotriva infectiilor parazitare.




 

Într-un studiu recent, sa demonstrat că coaja de nucă neagră promovează moartea celulelor canceroase. Totodată ,cercetătorii au demonstrat faptul că juglonul are proprietăți fungicide împotriva Candidei Albicans, iar agenții antitumorali din coaja de nuc negru sunt utili cu precădere în tratamentul cancerului intestinal. Capsulele de coajă de nuc negru se recomandă a fi administrată ca tratament în eliminarea paraziților intestinali și anume Fasciolopsis Buskii cel care determină apariția diverselor forme de cancer, Giardoza, Oxiuraza, Ascaridioza, Teniaza, Chist Hidatic.

Există cel puțin 1000 de specii de organisme parazitare care pot trăi în organismul uman și nu se limitează doar la tractul intestinal. Unii dintre aceștia se localizează în ficat, Cryptococcus gatti invadează plămânii, sistemul nervos, țesutul moale, ganglionii limfatici și articulațiile, iar cu ajutorul peliniței care este de asemenea un excelent detoxifiant, antiseptic, deparazitar și stimulator digestiv paraziții sunt eliminați.





Tratament deparazitare Wormwood și Black Walnut Hulls:

- 3 capsule de wormwood, dimineața, la prânz și seara, înainte de mesele principale cu 30 de minute

- 2 capsule Black Walnut Hulls dimineașa și seara înainte de mese cu 30 de minute.

- pentru perosanele care au probleme cu stomacul se recomandă să se administreze la interval de 2 ore după masă.





Utilizat tradițional ca adjuvant în: 

-paraziți și viermi intestinali,

-împrospătarea respirației,

- albirea dinților,

-combaterea diareei, balonării, flatulenței, indigestiei,

-combaterea gastritei,

-combaterea grețurilor, senzației de vomă,

-lipsa poftei de mâncare.

Ajută la tratarea următoarelor afecțiuni: constipație, acnee, gută, reumatism, colesterol ridicat, astm, psoriazis, eczemă, ulcer varicos, herpes, negi, afecțiuni gastro-intestinale.



 

Nuca neagra este o excelentă sursă de acid alfa-linolenic (ALA), iar 100 de grame de nuci care conțin 3,3 grame de ALA.

Studiile epidemiologice recente sugerează că consumul frecvent de nuci poate avea efecte protectoare împotriva bolii coronariene datorită efectelor promițătoare asupra profilurilor lipidelor din sânge. În studiile clinice, dietele completate cu nuci au scăzut concentrația serică a lipoproteinelor cu densitate scăzută și a colesterolului.

Potrivit laboratoarelor științifice nucul negru poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului seric al colesterolului și arde toxinele și materiale grase în timp ce echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Taninurile din nuc negru Hull (și frunze) au o calitate care scade glandele sudoripare și reduce transpirația excesivă. Ajută la ameliorarea coliciilor, a arsurilor la stomac și a flatulenței. Ca un colagog, stimulează fluxul de bilă în intestine și ușurează colicul bilios și durerea în splină, dar cea mai renumită proprietate a nucilor negre este capacitatea lor de a lupta împotriva paraziților intestinali. Este eficient în a ajuta organismul să scape de paraziți. Ca un laxativ, expulzează paraziții ca parte a curățării corpului, iar conținutul ridicat de tanin și juglone este considerat a oxigena sângele și a ucide paraziții.


Mod de utilizare: o capsulă pe zi cu 30 de minute înainte de masă, în cazul persoanelor care au probleme cu stomacul este recomandat să se administreze după masă la aproximativ 2 ore. 

 

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!