🚚 DATORITĂ PERIOADEI AGLOMERATE LA CURIERI, TIMPUL DE LIVRARE ESTIMAT POATE CRESTE DE PÂNĂ LA 48 DE ORE

BORON - Informații despre beneficii, proprietăți și utilizare

BORON - Informații despre beneficii, proprietăți și utilizare

Borul este un mineral care poate ajuta la prevenirea multor boli și la menținerea sănătății corpului. În timp ce aveți nevoie doar de o cantitate mică din acest mineral, deficiențele pot provoca probleme grave de sănătate, ceea ce il face vital consumului zilnic. Găsit în fructe precum mere, struguri și portocale, borul menține metabolismul sănătos și poate ține la distanță bolile cronice cum ar fi dezechilibrul hormonal și artrita. Surse naturale de bor pot fi, de asemenea, soia, avocado, fasole roșie, unt de arahide, alune, coacăze, roșii și linte.
Borul este utilizat pentru deficit de bor, crampe menstruale si infectii vaginale cu Candida. Este uneori utilizat pentru performanta atletica, osteoartrita, oase fragile (osteoporoza) si alte afectiuni.

Cum functioneaza ?

Borul pare sa afecteze modul in care corpul manipuleaza alte minerale, cum ar fi calciu, magneziu si fosfor. De asemenea, pare sa creasca nivelul de estrogen la femeile in varsta (post-menopauza) si la barbatii sanatosi. Se considera ca estrogenul este util in mentinerea sanatatii oaselor si a functiei mentale. Acidul boric, o forma de bor, poate elimina bacteria care provoaca infectii vaginale. Borul poate avea efecte antioxidante.





1. Întărește funcția creierului

Într-un studiu realizat pe femei și bărbați de vârstă înaintată, s-a constatat că persoanele care consumă doze mai mari de bor au funcții cerebrale mai bune decât cele care au consumat mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că borul ajută metabolismul mineralelor și întărește funcția membranei. Consumul regulat de bor poate întări memoria pe termen lung și scurt, coordonarea ochi-mână și dexteritatea manuală.


2. Sprijină sistemul metabolic

Există unele dovezi că borul ajută la stabilizarea metabolismului mineral, care, la rândul său, susține procesele metabolice naturale care au loc în corpul dumneavoastră în fiecare zi. Borul poate ajuta la metabolizarea altor minerale în care este posibil să aveți deficiențe, cum ar fi magneziul, și poate facilita chiar vindecarea rănilor și recuperare dupa fracturi osoase. Compusul poate ajuta, de asemenea, la asimilarea mai multor suplimente obișnuite, permițând corpului dvs. să lucreze mai eficient.





3. Tratează simptomele artritei

Statisticile arată că până la 54,5 milioane de adulți  suferă de un anumit tip de fibromialgie, gută, artrită, lupus sau artrită reumatoidă. Riscul de a dezvolta oricare dintre aceste forme de osteoartrita crește doar pe măsură ce îmbătrânești. Prin urmare, este important să tratați cauza artritei înainte ca aceasta să apară. Majoritatea artritei este cauzată de inflamarea articulațiilor, ceea ce duce la rigiditate musculară, dureri articulare, umflături și multe altele. Vestea bună este că borul poate funcționa ca un antiinflamator și poate ajuta la prevenirea durerii și umflăturilor înainte ca acesta să înceapă.


4. Reduce durerea renala

Persoanele cu pietre la rinichi recurente știu cât de dureros este când se elimina un calcul renal . Unele studii arată că borul vă poate ajuta să expulzați pietrele la rinichi. Atunci când este administrat în doze de 3 mg pe zi, a contribuit la reducerea excreției urinare de calciu, un factor în dimensiunea și formarea calculilor renali. Astfel, borul este o opțiune naturală pentru descompunerea dimensiunii pietrelor, astfel încât acestea să poată fi eliminate cu o durere minimă.





5. Ajută și tratează deficitul de vitamina D

Mulți oameni sunt surprinși să afle că au un deficit de vitamina D care, în contradicție cu credința obișnuită, poate apărea chiar dacă petreceți mult timp la soare. O mulțime de lucruri pot perturba modul în care absorbi vitamina D, dar borul poate îmbunătăți absorbția vitaminei D. Borul ajută la creșterea nivelului seric de calciu, ceea ce, la rândul său, facilitează absorbția de vitamina D. 


6. Poate preveni cancerul

Cancerul este una dintre cele mai grave probleme de sănătate de pe pământ, iar majoritatea oamenilor cunosc pe cineva afectat de boală. Oamenii de știință au examinat serios rolul pe care l-ar putea juca borul în prevenirea cancerului și au găsit câteva rezultate interesante. Studiile arată că există o asociere între nivelurile de bor din dieta și apariția cancerului de prostată, plămâni sau cervical. Studii mai detaliate ale culturii celulare sugerează că borul poate ajuta la prevenirea creșterii anumitor tipuri de celule canceroase de sân și de prostată, făcându-l o opțiune preventivă și, eventual, chiar o alternativă de tratament sau supliment.






7. Menține nivelurile de insulină stabile

Persoanele cu diabet sau hiperinsulinemie ar putea beneficia de efectele benefice ale borului și de capacitatea acestuia de a regla insulina. În unele cazuri, deficiențele de bor provoacă aceste boli. Dacă aveți un risc ridicat pentru oricare dintre ele, poate fi benefic să creșteți borul în dieta dumneavoastră. Mineralul vă ajută organismul să metabolizeze eficient insulina, astfel încât să aveți nevoie de mai puțina. Combinat cu o dietă sănătoasă, borul poate ajuta, de asemenea, la reglarea nivelului de zahăr din sânge.


8. Poate crește nivelurile de testosteron în organism

Este un fapt obișnuit faptul că nivelurile de testosteron din organism scad pe măsură ce bărbații și femeile îmbătrânesc. Această scădere poate provoca probleme de sănătate și poate scadea performanța sexuală. Un supliment cu bor vă poate ajuta să vă creșteți nivelul testosteronului. Borul ajută la creșterea nivelului natural de testosteron pe care corpul dvs. îl poate produce, apoi îl transformă într-un hormon util organismului. Nivelul adecvat de testosteron poate ajuta la ascuțirea memoriei, la creșterea masei musculare, la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea concentrației.



9. Poate crește nivelurile de estrogen în organism

Femeile vor fi bucuroase să audă că borul poate juca, de asemenea, un rol important în reglarea prezenței estrogenului și în organism. Estrogenul este responsabil pentru metabolismul osos adecvat, nivelurile de glucoză, reglarea aportului de alimente și controlul glucozei și insulinei. Femeile care au un nivel scăzut de estrogen pot întâmpina o gamă largă de probleme de sănătate, dar studiile au arătat că borul poate crește în mod natural nivelul de estrogen la femeile aflate în postmenopauză.
 

10. Întărește oasele și articulațiile

Borul ajută oasele să se regenereze și susține rata de supraviețuire a celulelor din oase, care, la rândul său, ajută la reglarea proteinelor din os și  face oasele mai puternice. Acesta este un proces natural, dar pe măsură ce îmbătrânești, acesta încetinește. Vă puteți ajuta corpul să revină la nivelurile anterioare cu o doză zilnică de bor. În plus, mineralul susține metabolismul calciului, vitaminei D și al magneziului, toate acestea fiind necesare pentru oase și articulații sănătoase.



 
De cat bor avem nevoie?


Acum, ca ati vazut nenumaratele moduri in care borul va ajuta oasele - si corpul! - veti dori sa va asigurati ca obtineti suficient in fiecare zi.
O doza zilnica recomandata pentru bor nu a fost stabilita, dar cercetatorii cred in general ca 3 mg pe zi sunt suficiente pentru a vedea efectele sale benefice asupra sanatatii - cu conditia sa mancati o dieta bogata in nutrienti, plina de fructe si legume.


Cea mai usoara cale de a obtine suficient bor

In timp ce multe alimente contin bor, obtinerea de 3 mg de bor in fiecare zi numai prin dieta ar putea fi o provocare. Cele mai multe fructe proaspete, legume si chiar miere contin intre 0,1-0,5 mg bor. Proteinele animale, cum ar fi puiul, laptele si tonul, furnizeaza doar 0,01-0,06 mg, astfel incat atat sursele de fructe si plante cat si carnea sunt cea mai buna solutie.

Amintiti-va ca borul are nevoie de calciu, magneziu si vitamina D pentru a-si exercita magia. Ati putea incerca sa va urmariti dieta pentru a vedea daca obtineti suficient din aceste elemente cheie, care ar putea necesita multa munca. Sau mai bine, ati putea furniza pur si simplu tot ce aveti nevoie pentru sanatatea dvs. cu un singur supliment ...

 

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!