🚚 DATORITĂ PERIOADEI AGLOMERATE LA CURIERI, TIMPUL DE LIVRARE ESTIMAT POATE CRESTE DE PÂNĂ LA 48 DE ORE

LION'S MANE - efecte benefice pentru creier, inima, imunitate si nu numai

LION'S MANE - efecte benefice pentru creier, inima, imunitate si nu numai
Ciuperca Coama leului este un aliment nootropic foarte popular în medicina tradițională chineză. O multitudine de cercetări s-au concentrat în ultimii ani în jurul acestei ciuperci care stimulează creierul, iar rezultatele sunt uimitoare.
Un studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry (Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară) enumeră beneficiile afirmând că ciuperca coama leului este „ antibiotic, anticarcinogen, antidiabetic, anti-oboseală, antihipertensiv, anti-hiperlipodemic, anti-senescență [anti-îmbătrânire], cardioprotector, hepatoprotector, nefroprotector, neuroprotector și îmbunătățește anxietatea, funcția cognitivă și depresia.”
O listă foarte impresionantă!

 

În ceea ce privește substanțele active pe care le conține, ciuperca Coama Leului conține substanțe deosebit de importante pentru organismul uman, precum zinc, fier, potasiu, fosfor, sodiu, germaniu, vitamina D, aminoacizi esențiali, niacină, botină, riboflavină, polizaharide și peptide. Coama leului conține de asemenea și fitosterine, substanțe ce au capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sânge și compuși vegetali ce atenuează efectul cancerigen. Mai mult decât atât, este printre puținele ciuperci indicate în afecțiuni ale sistemului nervos datorită conținutului de Erinacin H, un compus ce stimulează creșterea și regenerarea celulelor nervoase.
 

Ce este ciuperca coama leului?


Cunoscută în latină ca Hericium erinaceus, coama leului este prezentă in America de Nord, Europa și Asia. Uneori este denumită Ciupercă Arici, Yamabushitake sau Houtou și aparține grupului de ciuperci hidnoide.
Aceste ciuperci cresc atât pe arbori vii, cât și pe frunze late și sunt frecvente la sfârșitul verii și în lunile de toamnă.
Cercetările arată că coama leului posedă proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și imunostimulante la celule, animale și oameni. A fost folosită de mii de ani ca o ciupercă medicinală, în special în rândul practicienilor de medicină tradițională chineză.
La fel ca multe alimente foarte benefice, ciuperca coama leului este cunoscută de ceva timp în părți din Asia ca fiind excelentă pentru diferite funcții și afectiuni ale corpului. Folosită în Japonia de secole și, eventual, de milenii, ciuperca cu aspect ciudat este venerată de călugării budiști și înțeleasă a fi aproape o sursă mistică de nutriție.
O sectă de călugări budiști cunoscuți sub numele de Yamabushi poartă o îmbrăcăminte cunoscută sub numele de „suzukake”, realizată din multe fire lungi de blană, care are o asemănare izbitoare cu ciuperca de coamă a leului și, probabil, explică de ce ciuperca este cunoscută în unele zone ca yamabushitake.
Unele surse afirmă că a fost rezervată regalității în trecut.

 





Beneficii

1. Îmbunătățește funcția creierului și ajuta sistemul nervos


Poate că cea mai bine cercetată caracteristică a ciupercilor coama leului este impactul său asupra celulelor creierului și a funcțiilor conexe. Această ciupercă incredibilă poate avea un impact revoluționar asupra bolilor neurodegenerative.
O metodă prin care coama leului afectează funcția creierului este îmbunătățirea „creșterii neuritei” din creier și din organele conexe, potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul Internațional al Ciupercilor Medicinale. Creșterea neuritei se referă la creșterea axonilor și a dendritelor din neuroni.
Prin această creștere a axonilor si dendritelor, ar putea fi posibilă încetinirea sau inversarea degenerării celulare din creier – principala caracteristică a bolilor precum Alzheimer și Parkinson.
 
Coama Leului este și un neuroprotector excelent, calmând și atacurile de panică și insomnia, dar și deficitul de atenție și tulburările de concentrare. Ciuperca Coama leului, așa cum menționam în paragraful de mai sus, reglează nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățind circulația sangvină. Ca și în cazul celorlalte ciuperci originare din Extremul Orient și Coama Leului are efect imunostimulator, întărind sistemul imunitar în lupta cu bolile.


 Ciuperca Coama Leului are proprietăți de recuperare în cazul unor boli precum Parkinson, Alzheimer, scleroza multiplă, demența și distrofia musculară. Datorită efectelor sale binefăcătoare asupra organismului uman și anume tratarea unor boli deosebit de grave, această ciupercă, Coama Leului, intră în categoria ciupercilor medicinale. Din păcate, micoterapia este încă foarte puțin înțeleasă și este nevoie de mai multe studii și cercetări, pe baza cărora oamenii să fie informați, să prindă curaj și încredere să folosească ciupercile atât în alimentație cât și în tratarea bolilor. Ceea ce este important de menționat este faptul că în urma tratamentelor cu concentrate de Coama Leului nu s-au semnalat efecte secundare


 

2. Poate ajuta la protejarea împotriva cancerului


La fel ca și GanodermaMaitake și Shiitake, această ciupercă, Coama Leului este deosebit de importantă în tratarea cancerului. Coama Leului aduce beneficii din cele mai diverse pentru organismul uman. În primul rând, bolnavii de cancer au observat îmbunătățiri după ce au urmat o cură cu această ciupercă. Coama leului poate fi folosită și în tratarea afecțiunilor aparatului digestiv, astfel că tratează gastrita cronică, ulcerul gastric și duodenal, fiind foarte indicată și în cazul cancerului de esofag. Coama Leului are efect nu numai antitumoral, ci este și un antiinflamator excelent, ajutând la regenerarea mielinei și mai mult decât atât, ameliorează stările de depresie, dând o stare de bine nu numai la nivel fizic, ci și psihic.
Bolnavii de cancer de stomac, de piele, de intestine, de esofag, cancerul hepatic și de duoden au fost foarte mulțumiți în urma unei cure cu ciuperca Coama Leului și cu produsele derivate din aceasta. S-au observat ameliorări semnificative și, în combinație cu tratamentul alopat, chiar însănătoșiri complete.


În ceea ce privește leucemia, coama leului a demonstrat că reduce semnificativ celulele leucemiei . Alte cercetări coreene efectuate de Departamentul de Știință și Tehnologie Moleculară de la Universitatea Ajou au constatat că, datorită produselor fitochimice din ciuperca coama leului, are „potențial terapeutic împotriva leucemiei umane”.
În ceea ce privește cancerul gastric, un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice a constatat că coama leului a cauzat moartea celulară și oprirea ciclului celular din cancerul gastric.

O altă descoperire interesantă a implicat metastaza (răspândirea cancerului) de la colon la plămâni. Atunci când un cancer se răspândește mai mult decât organul original în care a fost găsit, se consideră că un pacient are cancer în stadiul IV.
Într-un studiu efectuat pe șobolani in Coreea, șobolanilor li s-a administrat fie extract de coama leului cu apă fierbinte, fie extracte de etanol cu ciuperci coama leului. Prin consumul de extract de coama leului, șobolanii studiați au arătat metastaza inhibată a celulelor canceroase la plămâni cu 66% și, respectiv, 69%.





3. Sprijină sănătatea inimii și a sistemului circulator

Ciuperca coama leului vă poate ajuta, de asemenea, în prevenirea bolilor de inimă. Cercetările in vitro și pe animale au descoperit că extractele de coama leului pot preveni creșterea colesterolului LDL (uneori denumit colesterol „rău”), pot crește colesterolul HDL sau „bun” și pot reduce trigliceridele din sânge, un indicator timpuriu al bolilor de inimă.
Un extract de ciupercă coama leului poate preveni formarea cheagurilor de sânge și poate contribui la reducerea riscului de accident vascular cerebral.


4. Ar putea îmbunătăți sănătatea digestivă

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii puternice, ciuperca coama leului ar putea îmbunătăți funcția stomacului și a sistemului digestiv.
Afecțiunile tractului digestiv precum și afecțiunile intestinale sunt ameliorate prin folosirea acestei ciuperci, Coama Leului iar arsurile stomacale, boala Chron, refluxul gastrointestinal dar și hemoroizii, o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în societatea contemporană datorită stresului și alimentației necorespunzătoare, sunt doar câteva afecțiuni la care tratamentul cu Coama Leului a dat rezultate excelente, protejând, în același timp și flora intestinală.

În mai multe studii, s-a demonstrat că ciuperca coama leului protejează sau micșorează ulcerul gastric. Coama leului poate îmbunătăți, de asemenea, în mod semnificativ simptomele a două tulburări inflamatorii majore ale sistemului digestiv, gastrita și boala inflamatorie a intestinului, după cum se arată în studiile de laborator și cercetările efectuate pe șoareci.





5. Reduce inflamația

Un studiu din 2015 efectuat în Japonia a constatat că ciuperca coama leului a reușit să reducă inflamația din țesutul gras. Acest lucru este important, deoarece inflamația țesutului gras este un factor în formarea sindromului metabolic, un grup de afecțiuni care vă cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet.


Coama leului are și efecte antibacteriene împotriva h. Pylori, adesea considerat „cel mai de succes agent patogen din istoria omenirii”. Mulți oameni nu prezintă niciodată simptome ale purtării bacteriilor  dar pentru unii oameni provoacă afecțiuni gastrice severe, cum ar fi ulcere în stomac și / sau intestine.


6. Acționează ca un puternic antioxidant

Moleculele din ciuperca coama leului au capacități antioxidante și ajută la prevenirea și ameliorarea stresului oxidativ cauzat de o nutriție deficitară și de expunerea la substanțe chimice din mediu.
Un mod specific în care acești antioxidanți pot fi utili este vindecarea rănilor. Un studiu efectuat la Universitatea din Malaya a constatat că un extract lichid de coama leului a accelerat semnificativ vindecarea rănilor în comparație cu vindecarea naturală.
Acești antioxidanți pot, de asemenea:
Ajută la prevenirea osteoporozei
Proteja împotriva afectării hepatice induse de alcool, așa cum se arată în cercetările efectuate pe șoareci
Încetini îmbătrânirea pielii, așa cum se arată într-un studiu pe șobolani





7. Îmbunătățește sănătatea mintală și bunăstarea generală

Un supliment de ciuperci coama leului vă poate ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai bine îmbunătățind somnul și reducând efectele problemelor de sănătate mintală.
S-a arătat că polizaharidele puternice extrase din coama leului combat oboseala în studiile pe șoareci. De asemenea, ar putea avea capacitatea de a regla ritmurile circadiene la normal, așa cum au făcut pe șoareci într-un studiu realizat la Departamentul de Științe Agro-ecologice, Facultatea de Agricultură de la Universitatea Kyushu, care este deosebit de semnificativ pentru persoanele cu risc de demenţă.
Consumul de ciuperci coama leului poate fi, de asemenea, un mod natural de a ajuta la tratarea depresiei și anxietății.
Într-un studiu, 30 de femei au primit fie un placebo, fie coama leului timp de patru săptămâni. Cercetătorii au concluzionat: „Rezultatele noastre arată că aportul de coama leului are posibilitatea de a reduce depresia și anxietatea și aceste rezultate sugerează un mecanism diferit de acțiunea de îmbunătățire a NGF a H. erinaceus.” Acest lucru pare a fi legat , în parte, de factorul de inflamație legat de depresie, așa cum se arată în studii.



8. Îmbunătățește funcția imună

Coama leului pare să aibă capacitatea de a spori funcția sistemului imunitar într-o manieră legată și de conținutul de polizaharide din ciupercă, conform cercetărilor efectuate .


9. Ar putea fi util pentru gestionarea diabetului

Utilizarea coamei leului a arătat o îmbunătățire a nivelului de glucoză din sânge, a sensibilității la insulină și a altor simptome ale diabetului.
Posibil datorită activității antioxidante a coamei leului, administrarea acesteia la animale pare, de asemenea să amelioreze durerea cauzată de neuropatia diabetică.





Nutriție

Cercetările sugerează că coama leului este o sursă de cel puțin 32 de compuși bioactivi. Deși este greu de identificat conținutul de vitamine și minerale din coama leului, se crede că este o sursă bogată de potasiu, zinc, fier și seleniu.
Unul dintre motivele pentru care coama leului a fost cercetată pentru o mare varietate de scopuri se datorează polizaharidelor pe care le conține. Polizaharidele sunt structuri complexe de carbohidrați, cum ar fi glucoza.
Ciuperca coama leului conține polizaharide beta-glucanice, despre care se știe științific că au corelații cu diferite beneficii pentru sănătate, cum ar fi sănătatea inimii și răspunsurile imune.



Utilizări

Ciupercile coama leului au fost folosite de secole ca sursă de hrană și medicamente pe bază de plante în mai multe țări asiatice. În ultimii 10 ani această ciupercă medicinală a atras o atenție considerabilă datorită capacităților sale terapeutice potențiale în bolile neurodegenerative.
În est, venerația față de ciuperci datează de mai multe secole, cu ciuperci cunoscute sub numele de „plante spirite” despre care se credea că oferă longevitate și potență spirituală. Potrivit cercetărilor publicate în Journal of Restorative Medicine, în sistemele medicale chineze și japoneze, coama leului a fost folosită în mod tradițional pentru hrănirea intestinului, fortificarea splinei și, de asemenea, ca agent anticancerigen.



În medicina tradițională, se spune că este nutritiv pentru cele cinci organe interne – plămân, inimă, splină, rinichi și ficat – și este folosit pentru a promova digestia bună, puterea și vigoarea generală.
Ciuperca coama leului este, de asemenea, utilizată pentru a îmbunătăți simptomele deficitului de qi (lipsa „energiei vitale”) în medicina tradițională chineză și este adesea luată pentru probleme care implică sistemul nervos central, insomnie și slăbiciune.





Riscuri și efecte secundare

Ciuperca de coamă a leului este un produs alimentar în general sigur. Multe studii pe animale au arătat ca nu este toxica la doze diferite, chiar și pe perioade lungi de timp de timp.
Au existat rapoarte izolate despre efectele secundare ale ciupercilor coama leului, inclusiv una de dermatită de contact și alta de suferință respiratorie legată de consumul de coama leului.
Dacă aveți simptome  cum ar fi arsuri / mâncărimi ale pielii, incapacitatea de a respira corect sau umflarea buzelor, consultați imediat medicul dumneavoastră.



 

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!