PAU D'ARCO : Unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale

PAU D'ARCO : Unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale


Ce-ai zice daca ai afla ca poti vindeca si preveni o gama larga de afectiuni doar cu o capsula,un ceai sau cu cateva picaturi dintr-un extract de plante foarte puternic? Ei bine, chiar este posibil si acest medicament natural se foloseste de sute de ani.
Pau d’arco se spune ca poate trata multe boli printre care cancer, candidoza, constipatia, fibromialgia, diabetul, lupusul, infectiile bacteriene, infectiile virale si diversi paraziti. Pau d’arco intareste sistemul imunitar, detoxifica ficatul, trateaza diverse afectiuni, contine multi antioxidanti si este bun pentru a mentine o stare buna de sanatate in general.
 

Ce este Pau d’Arco?

Pau d’arco este un arbore frumos, cu o coroana bogata, originar din regiunile tropicale ale Americii de Sud, din familia Bignoniaceae, genul Tabebuia genus si specia impetiginosa. Acesti copaci cu flori sunt deseori preferati in amenajarile peisagistice din zonele tropicale datorita frumusetii si rezistentei de care dau dovada. Pot atinge o inaltime de 30 de metri si 3 metri in latime. Copacii Pau d’arco cresc doar in zonele tropicale.
Pau d’arco este folosit de sute de ani si poate chiar mai mult. Este posibil sa fi precedat civilizatia incasa. De-a lungul Americii de Sud, triburi care locuiesc la mii de kilometri unele de altele au folosit scoarta acestui copac in aceleasi scopuri medicinale. Triburile Tupi si Guarani denumesc arborele “tajy”, ceea ce inseamna vigoare sau tarie.
Numele de Pau d’arco provine din portugheza, limba in care a devenit cunoscut. Pau inseamna “lemn” si arco inseamna “arc” – una dintre utilizarile comune pentru lemn.



 

Ce contine Pau D’Arco?


 Pau d’arco conține mai mulți compuși, incluzând quinoidele, benzenoidele și flavonoidele. Acești compuși au arătat activitate biologică împotriva organismelor dăunătoare. Pau d’arco are, de asemenea, o cantitate semnificativă de lapachol, care provine din tulpina copacului. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, lapacholul este cunoscut ca fiind toxic și rezistent la aproape toate tipurile de organisme dăunătoare.
Un studiu din 2005 publicat în Rapoarte oncologice a descoperit că lapacholul are un efect major cand e folosit  în combaterea metastazelor, care este răspândirea unui cancer sau a unei alte boli de la un organ al corpului la altul. Metastaza este principalul proces responsabil pentru moartea la pacienții cu cancer  iar cercetările recente care implică lapachol sunt promițătoare.

Lapachol este de asemenea utilizat pentru efectele sale antioxidante și antimicrobiene, dar unele cercetări sugerează că doze mari de acest compus pot duce la efecte secundare periculoase, cum ar fi toxicitatea reproductivă. Pau d’arco conține, de asemenea, un alt produs chimic numit beta-lapachone, care a demonstrat, de asemenea, toxicitate pentru organismele dăunătoare, similar cu lapachol.
Un alt element puternic al pau d’arco este seleniul, un antioxidant care înlătură radicalii liberi care afectează celulele și declanșează boala. Seleniul este un mineral extrem de vital pentru organismul uman; unele beneficii de seleniu includ capacitatea sa de a crește imunitatea, de a lua parte la activitatea antioxidantă care apără organismul împotriva leziunilor și inflamațiilor radicalilor liberi și joacă un rol cheie în demararea metabolismului.

Potrivit unui studiu realizat de Facultatea de Științe Medicale și Medicale de la Universitatea din Surrey, consumul de mult seleniu care are efecte naturale si efecte antivirale pozitive  este esențial pentru fertilitatea și reproducerea masculină și feminină de succes.In plus, reduce riscul de cancer autoimun și boli tiroidiene. Nivelul scăzut de seleniu este asociat cu un risc crescut de mortalitate, funcție imunitară slabă și declin cognitiv.





BENEFICII


1.Lupta impotriva Cancerului 

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale suplimentului de pau d’arco este capacitatea sa de a combate cancerul și de a calma durerea asociată cu cancerul. Un studiu realizat de Dana-Farber Cancer Institute din Boston a descoperit că beta-Lapachone, un compus major din pau d’arco, este un compus potențial care trebuie adăugat la chimioterapia cancerului, în special pentru cancerul de prostată.

Un alt studiu din 2002 a concluzionat că beta-lapachona este unul dintre câteva medicamente anticanceroase in prezent aflate în investigare activă și este introdus in schema pentru chimioterapie singur și mai ales în combinații. Acest compus puternic a provocat moartea celulelor canceroase la șoareci, iar șoarecii nu par să fie afectați în mod negativ de tratament.

Cercetările arată că  pau d’arco are puterea de a reduce în mod natural durerea la pacienții care suferă de cancer și alte afecțiuni grave de sănătate. Are capacitatea de a diminua durerea asociată cu mai multe tipuri de cancer, în special cancerul de prostată, ficat sau sân. Durerea artritică este, de asemenea, ameliorată după consumul de suplimente de  pau d’arco.


Un studiu publicat în 2001 Farmacologie BMC a examinat efectele antinociceptive (de reducere a durerii) și antiedematogene (pentru a reduce umflarea)  care au fost măsurate prin modele experimentale la șoareci care au suferit durere stimulată de celulele nervoase. Extractul apos interior de scoarță, administrat oral în trei concentrații diferite, a redus procesul senzorial care furnizează semnalele care duc la durere.

2.Lupta impotriva Candidozei

Pau d’arco ajută corpul să lupte cu candida. Candida, cunoscută și sub denumirea de candidoză, este o infecție obișnuită cu drojdie care poate duce la multe probleme de sănătate, de la  durere în gât la probleme grave de stomac.

În mod normal, organismul are prezente aceste bacterii în gură, vagin, rect și tractul digestiv, iar în cantități normale rămâne inofensiv; cu toate acestea, dacă echilibrul natural al pH-ului organismului este supărat, simptomele candidei pot crește rapid .





3.Reduce Inflamatia


Un sistem imunitar hiperactiv duce la inundarea corpului cu celule de apărare și hormoni care afectează țesuturile. Toxinele dietetice și de mediu se acumulează în organism, ceea ce transformă sistemul imunitar - păstrându-l foarte reactiv; aceasta este ceea ce duce la inflamație, care sta la baza majorității bolilor.
Un studiu publicat în 2014 Revista de Științe Toxicologice a descoperit că pau d’arco a crescut expresia genelor țintă Nrf2 din intestin. Nrf2 este o proteină care reglează expresia proteinelor antioxidante care protejează împotriva daunelor oxidative declanșate de leziuni și inflamații. Rezultatele acestui studiu arată că activarea Nrf2 ar putea media efectele benefice ale pau d’arco, în special în intestin, care poate fi grav afectat de inflamație.

4.Ajuta la vindecarea Ulcerelor


Ulcerele sunt arsuri care se formează în mucoasa părții superioare a tractului gastro-intestinal. Când apar în stomac, sunt numite ulcere gastrice. Dacă se formează în prima parte a intestinului tău subțire, duodenul, acestea sunt denumite ulcere duodenale.
Boala ulcerului peptic începe atunci când o slăbiciune a stomacului sau a mucoasei intestinale permite acidului să creeze o eroziune sau o durere în mucoasă. Este cel mai frecvent tip de boală de stomac, în conformitate cu Asociația Americană de Gastroenterologie. Ulcerele sunt cauzate de o creștere a acidului stomacal cauzată de stres, medicamente, alimentație, fumat, alcool sau H. pylori, un tip de bacterii rele. Cel mai frecvent simptom al ulcerului este o durere de arsură agravată de acidul stomacului care vine în contact cu zona ulcerată.

Un studiu publicat în 2013 Cercetări fitoterapie a descoperit că extractul de pau d’arco a accelerat semnificativ vindecarea ulcerelor gastrice induse de acid acetic  prin creșterea conținutului de mucus și proliferarea celulelor. Acest lucru sugerează că pau d’arco ar putea fi un tratament pentru bolile ulcerului peptic .





5.Are proprietati antivirale si antifungice


Timp de mii de ani, pau d’arco a fost folosit ca plantă antivirală. Gama de viruși stopati de pau d’arco se extinde de la cei care determină răceala comună până la cei care sunt responsabili pentru virusul SIDA care poate pune viața în pericol. S-a dovedit că inhibă, ucide sau împiedică activ creșterea mai multor virusuri periculoase, inclusiv herpes, polio, stomatită veziculară, mieloblastoză aviară, leucemie și virusul sarcomului grosier.
Beta-lapochona prezentă în pau d’arco inhibă de fapt enzimele din celulele virusului, ceea ce afectează direct sinteza ADN-ului și ARN-ului. Apoi, virusul nu mai este capabil să preia controlul asupra proceselor de reproducere a celulei, așa că nu poate nici să se reproducă, nici să infecteze alte celule.
Pau d’arco are puterea de a ajuta la vindecarea rănilor și infecțiilor pielii. Este frecvent utilizat pentru a reduce roșeața și umflarea din cauza infecțiilor și iritațiilor pielii. Acest lucru se datorează proprietăților sale antifungice și antibacteriene.

6.Detoxifiaza corpul


Pau d’arco detoxifică organismul prin eliminarea substanțelor toxice dăunătoare; aceste toxine includ metale grele, pesticide, conservanți și chiar reziduuri din chimioterapie.
Pau d’arco funcționează ca un detoxifiant, având un efect laxativ. Se știe că curata intestinele de bacteriile daunatoare, ceea ce ajută la digestie și la regularitate. Prin stimularea sistemului digestiv, pau d’arco ajută organismul să se elibereze de excesul de grăsimi și toxine. Este important să mențineți alimentele în mișcare prin corp, în special prin colon. Colonul este sistemul de canalizare al corpului, dar, ca toate sistemele de canalizare sănătoase și care funcționează corect, trebuie curățat, golit și întreținut pentru a funcționa corect.

Atunci când mâncăm alimente extrem de procesate, rafinate , coloanele noastre devin încărcate de resturile nesănătoase din aceste alimente. Din acest motiv, este esențial să consumăm alimente și băuturi detoxifiante, cum ar fi ceaiul pau d’arco, pentru a menține un corp curat și sănătos.
Consumul de ceai Pau d’arco este unul dintre cele mai bune moduri de detoxifiere a  vaselor de sânge, sistemul limfatic, celulelor, țesuturile și organele sunt toate detoxifiate, ceea ce permite sistemelor organismului să funcționeze corect și eficient.





Frunzele si scoarta sunt folosite de vindecatorii traditionali din Caraibe pentru tratarea ranilor, a muscaturilor de sarpe, a durerilor de spate si de dinti. Populatiile indigene folosesc pau d’arco pentru tratarea malariei, a problemelor respiratorii, a racelilor, a gripei, a febrei, a lupusului, a bolilor infectioase, a inflamatiei la prostata, a furunculelor, a ulcerelor, a bolilor cu transmitere sexuala, a circulatiei proaste, a anemiei, a artritei, a reumatismului si a cancerului.

In medicina occidentala, pau d’arco este folosit ca remediu din plante pentru urmatoarele boli si afectiuni:

· Boli hepatice
· Limfom Hodgkin
· Osteomielita
· Parkinson
· Herpes I si II
· Diabet
· Boala cardiaca
· Hipertensiune
· Inflamatie
· Durere
· Astm
· Gripa
· Poliovirus
· Virus stomatitei vesticulare
· Inflamatii ale pielii
· Psoriazis
· Hemoroizi
· Infectii fungice vaginale
· Eczema
· Piciorul atletului
· Anemie pernicioasa
· Infectii fungice ale unghiilor si pielii
· Negi
· Hepatita





Efecte secundare si interactiuni medicamentoase

Atunci când este consumat în doze mari, pau d’arcoi poate provoca greață, vărsături, diaree, amețeli și sângerare internă. Dacă utilizați pau d’arco, asigurați-vă că urmăriți dozele și adresați-vă medicului  dacă observați oricare dintre aceste reacții adverse.

Femeile care sunt însărcinate sau alăptează nu ar trebui să folosească pau d’arco, deoarece nu există suficiente informații despre siguranța acestor produse.
Pau d’arco poate întârzia coagularea și ar putea interfera cu tratamentul la persoanele cu tulburări de sângerare; poate crește și șansele de aparitie a vânătăilor. Acest lucru poate crește, de asemenea, șansa de sângerare în timpul și după operație.

 Asigurați-vă că nu mai utilizați pau d’arco cu cel puțin două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată; de asemenea, evitați utilizarea medicamentelor care formează coagularea sângelui, cum ar fi anticoagulantele și medicamentele antiplachetare.
In mod evident, inainte de utilizarea plantei pau d’arco pentru tratarea unei boli grave, consultati un specialist in domeniu, care sa va ajute cu dozarea corecta, cu modul de administrare precum si cu recomandarea unei surse de incredere.
Pau d’arco, “Copacul divin,” este o specie amenintata in prezent. Sa speram ca omenirea ii va recunoaste valoarea si il va proteja si va continua sa-l planteze si pentru generatiile viitoare.




 

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!