DOPA MUCUNA - Suplimentul pentru productivitate care stimulează starea de spirit si trateaza boala Parkinson

DOPA MUCUNA - Suplimentul pentru productivitate care stimulează starea de spirit si trateaza boala Parkinson

Beneficiile Mucuna Pruriens sau pur și simplu mucuna sunt bine cunoscute în Ayurveda, vechiul medicament indian, unde a fost folosit terapeutic de multe generații pentru a echilibra sistemele reproductive și nervoase ale organismului. Semințele sunt principala parte a mucunii și sunt consumate sub formă de pudră, utilizată în scopuri medicinale ca supliment.

Mulți oameni iau extractul sau pulberea din semințele de mucună diluate în apă ca un ceai și consideră că au acelasi beneficiu ca și cafeaua pentru a îmbunătăți vigilența. Cercetările actuale includ planta in grupul de adaptogeni cu proprietăți care îmbunătățesc adaptarea corpului nostru la situații de stres.

Inițial folosit pentru a tonifica și întări sistemul nervos și cunoscut pentru a îmbunătăți starea de spirit are in plus calitatea de a  menține creierul sănătos și protejat, mucuna poate fi o sursă de multe alte beneficii pentru sănătate.


Planta Mucuna Pruriens - Ce este?

Mucuna Pruriens este o plantă a familiei leguminoase, numită și fasole Brazilia sau pulbere de mico este nativ din pădurile  tropicale din America de Sud, Africa și Indiile de Vest.

Semințele sau boabele sale sunt de culoare bej, maro sau negru și cresc în interiorul unui pod lung, catifelat, a cărui acoperire este cunoscută ca provoacă iritații atunci când este în contact cu pielea.

Planta este considerată un fixator de azot și este utilizata în mod obișnuit ca acoperire a îngrășămintelor solului pe terenuri degradate de agricultură.

Arborele Mucuna Pruriens poate ajunge până la 15 metri înălțime și nu arată atât de frumos, deși poate produce niște flori de la alb la purpuriu.

Contactul cu bulbii, proeminențele prăjite ale plantei, pot provoca, de asemenea, pielea toracică. Un alt fapt interesant despre această plantă este faptul că este folosit ca o alternativă la cafea de către unii oameni. Semințele sunt uscate și măcinate, apoi o băutură este făcută în forma tipică a cafelei noastre. 


Mucuna Pruriens și L-Dopa

Mucuna este una dintre cele mai mari surse naturale ale unui aminoacid numit L-Dopa (Levodopa), un precursor esențial al neurotransmitatorului dopamină.

Menținerea unor niveluri adecvate de dopamină este esențială pentru a hrăni funcțiile mentale, sănătatea emoțională, somnul, memoria, abilitățile motorii și coordonarea musculară.

Acest aminoacid, L-Dopa, este un compus cunoscut pentru a îmbunătăți starea de spirit și este adesea ingerat ca un supliment natural ce ajuta impotriva depresiei și anxietatii deoarece stimulează producția de dopamină în creier.

Amintiți-vă, dopamina este un neurotransmițător adesea denumit "hormon de sănătate". Ea este produsă de creier atunci când ne simtim bine sau ca un mecanism de recompensă al corpului cand facem diverse activități pline de satisfacții, cum ar fi dansul, realizarile de zi cu zi și experiențele sexuale plăcute.

Este un intermediar pentru noradrenalină, un neurotransmițător care ajută la reglarea somnului și, de asemenea, stimulează producerea GH (hormon de creștere).

L-Dopa este metabolizat în dopamină atât de inimă, cât și de creier și utilizarea sa poate fi foarte utilă pentru toți indivizii cu probleme nervoase și tulburări de anxietate care pot duce la boli neurodegenerative severe sau la capacități cognitive reduse.Beneficiile plantei Mucuna Pruriens pentru creier

Cercetările sugerează că mucuma protejează creierul prin menținerea funcțiilor cognitive și neurale sănătoase, precum și îmbunătățirea activităților neuronale. Aceste beneficii sunt asociate cu acțiunea sa antioxidantă.

Mecanismul fizic din spatele acțiunii lor este acesta: Toți radicalii liberi au un electron nepermanent care le face instabili în corpul uman. Antioxidanții sunt capabili să adauge un electron la molecula radicalilor liberi și astfel să-i neutralizeze efectele, în special asupra creierului.

L-Dopa, aminoacidul găsit în mucună, îmbunătățește acțiunea neurotransmițătorilor responsabili de procesele cerebrale fundamentale, precum și ofera creierului mai multă capacitate de a crea compușii necesari pentru funcționarea sa.

L-Dopa este, de asemenea, esențial în producția de dopamină și noradrenalină. Neurotransmițătorii legați de sentimentul umorului, energiei, plăcerii și motivației.

Mucuna este recunoscută și pentru creșterea agilității mentale și pentru îmbunătățirea focalizării și concentrării într-un mod diferit de cofeină. Aportul cofeinei în funcție de cantitate poate duce la anxietate și nervozitate. Mucuna Pruriens, pe de altă parte, ca poate calma și poate promova valuri cerebrale stabile și ritmice similare cu cele emise de creier în timpul somnului și în momente de seninătate.

Beneficii pentru viața sexuală

Mucuna este un afrodisiac cunoscut milenar pentru creșterea funcției sexuale și a libidoului. Este de asemenea cunoscut pentru promovarea fertilității la bărbați și femei, prin creșterea spermatozoizilor masculi și a nivelului de testosteron și prin reglarea ciclurilor de ovulație la femei.

Suplimentul are si proprietăți antioxidante care pot ajuta la protejarea celulelor sexuale de leziunile oxidative.


Beneficiile utilizării Mucuna Pruriens pentru a trata boala Parkinson

Extractul de semințe Mucuna Pruriens a fost utilizat pe scară largă de către medicina indiană tradițională ayurvedică pentru tratarea diferitelor boli, inclusiv a bolii Parkinson. L-dopa prezent în mucuna afectează pozitiv metabolismul dopaminei în sistemul nervos. Acest neurotransmițător ajută la ameliorarea simptomelor Parkinson la om.

Acest lucru se datorează faptului că boala Parkinson se caracterizează prin producția parțială diminuată a dopaminei și Mucuna Pruriens poate influența reglarea nivelurilor de dopamină. Studiile preliminare indică faptul că forma naturală a L-Dopa de la mucună oferă rezultate echivalente sau chiar mai bune comparativ cu aceeași substanță fabricată în laborator. Marele beneficiu este ca aceasta planta nu are efectele secundare frecvent cauzate de drogul sintetic, cum ar fi greața, vărsăturile și mișcările involuntare ale mușchilor.


Mucuna Pruriens ca neutralizator de venin de șarpe

Mucuna este folosit în mod tradițional ca agent de neutralizare a otrăvurilor unor specii de șerpi veninoși. Există o glicoproteină specifică în extractul obținut din plantă, care poate neutraliza toxinele prezente în veninul pe care șarpele îl va injecta într-un om.

Cercetările au arătat deja că extractul de mucună stimulează producția de anticorpi care neutralizează letalitățile anumitor tipuri de otrăvuri.

Stimulează eliberarea hormonului de creștere

Aportul extractului Mucuna conține L-Dopa care este un aminoacid care conține substanțe ce pot stimula eliberarea naturală a hormonului de creștere. Acest hormon, denumit și GH, este produs de glanda pituitară a creierului și are rolul de a stimula creșterea la copii și adolescenți. GH ajută, de asemenea, să regleze fluidele corporale, creșterea mușchilor și a oaselor, nivelul zahărului și metabolismul grăsimilor din organism.

Este interesant de observat că stimularea nivelurilor hormonului de creștere poate avea, de asemenea, un impact asupra pierderii în greutate datorată stimulului mental asociat. În plus față de reglarea GH, care fortifică mușchii, îmbunătățește coordonarea, agilitatea și forța mentală, legătura cu dopamina cu mucuna, aduce și sentimentul de bunăstare și, prin urmare, starea de spirit pentru activitățile fizice .


Beneficii în procesul de recuperare a persoanelor dependente

Stresul, excesul de stimulente, abuzul de droguri legale și ilegale și utilizarea excesivă a alcoolului diminuează nivelurile de dopamină din creier. Atunci când nivelurile de dopamină scad, individul tinde să devină prea agitat și nervos și se pot provoca daune asupra producerii de neurotransmițători în creier. L-Dopa prezent în Mucuna Pruriens ajută la restabilirea nivelurilor scăzute de dopamină la persoanele care se recuperează de la utilizarea substanțelor dependente și totuși funcționează prin restabilirea sinapselor neuronale la niveluri sănătoase.


Alte beneficii potențiale

Dintre beneficiile deja asociate cu consumul extractului de semințe Mucuna Pruriens putem enumera următoarele:

 • Sursa naturală de L-Dopa (levodopa), crește dopamina în creier
 • Ajută la relaxarea corpului prin reducerea stresului și a anxietății
 • Creste libidoul si revitalizeaza sistemul reproductiv
 • Poate oferi rezultate similare cu antidepresivele
 • Promovează un somn mai bun
 • Sprijinirea recuperării dependenței de droguri
 • Îmbunătățește funcțiile cognitive și de memorie
 • Stimulează producerea GH și a altor hormoni care ajută la menținerea tinerilor
 • Aceasta normalizează abilitățile motorii și acționează ca o mișcare musculară relaxantă
 • Poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange
 • Promovează digestia
 • Ajută la energizarea organismului în mod natural


Reacții adverse privind utilizarea Mucuna Pruriens

Consumul de Mucuna Pruriens este destul de sigur, iar extractul se numără printre preferatele oamenilor care folosesc stimulenți naturali din creier, numite și nootropice. Cu toate acestea, există unele reacții adverse asociate cu consumul, inclusiv dureri de cap, vărsături, insomnie și, eventual, confuzie. Toate aceste efecte sunt foarte rare și de obicei apar numai la persoanele care au luat doze excesiv de mari de plante.

Contactul cu tulpina și picioarele plantei pot provoca mâncărimi intense dar acest lucru nu se întâmplă în cazul consumului de extract din planta.


Cum să luați Mucuna Pruriens

Mucuna poate fi ingerată în trei moduri:

- Extract sau pulbere: Trebuie să conțină cel puțin 15% L-Dopa pentru a fi eficientă. Pulberea sau extractul sunt amestecate împreună în apă.

- Pastile: extractul este comprimat și aportul acestuia devine mai convenabil pentru unii oameni.

- Tinctura: Colorantul este extractul lichid obținut din dizolvarea semințelor în alcool pentru extracția nutrienților.

Ambele pulberi și tinctura pot fi amestecate cu apă, sucuri și bătăi. Pudra poate fi de asemenea amestecată cu apă fierbinte și poate fi luată ca înlocuitor de cafea pentru a da energie organismului fără a-l stimula excesiv.

În Amazon, extractul de mucuna a fost folosit de peste 2000 de ani ca ingredient al ciocolatei, împreună cu cacao crud.

La momentul achiziției, analizați întotdeauna dacă produsul este fabricat exclusiv din fasole, deoarece aproape toate studiile și cercetările științifice arată că beneficiile pentru sănătate sunt numai în această parte a Mucuna Pruriens.


Dozajul ideal pentru beneficiile pentru sănătate

Doza zilnică recomandată în mod obișnuit este cuprinsă între 200 și 500 miligrame. Idealul este să începeți cu o doza mai mică și să o creșteți treptat în funcție de necesități.

Mucuna Pruriens poate fi găsită în combinație cu diverse alte suplimente în amestecuri, menite să îmbunătățească starea de spirit, să îmbunătățească bunăstarea emoțională, să reducă stresul și anxietatea și să sporească energia și concentrarea mentală.

În cazul extractului lichid, idealul este de a se consuma de la 30 la 60 de picături diluate în apă, ceai sau suc, de la una la trei ori pe zi.

Suport clienti Luni - Vineri: 12:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!