Certificari:
Estimare de Transport:
Data de Expirare: 06.2026
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Betacarotenul, ca toate carotenoidele, este un antioxidant. Adică o substanță care inhibă oxidarea altor molecule și protejează organismul de radicalii liberi, molecule reactive de oxigen care pot dăuna lipidelor din membranele celulare, proteine și ADN. Toate aceste reacții chimice ridicat pot duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, inflamațiilor cronice și a cancerului. Așadar, betacarotenul inhibă radicalii liberi și luptă împotriva deteriorării ADN-ului.
Studiile au arătat o asociere între un aport ridicat de betacaroten și un risc redus de boli de inimă și cancer. Dar nu este clar dacă aceste efecte benefice ale betacarotenului și ale altor carotenoizi sunt rezultatul activității lor antioxidante sau al altor mecanisme fiziologice.
Zeci de studii epidemiologice corelează aportul de carotenoizi, în special betacaroten, alfa-caroten si licopen cu o incidență mai mică de cancer, evenimente cardiovasculare, inflamații cronice și alte boli cronice. Din experimentele efectuate, toți carotenoizii ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra țesutului adipos, a grăsimilor hepatice și a altor parametri metabolici.
Mai multe rapoarte au sugerat că suplimentarea cu betacaroten influențează și întărește sistemul nostru imunitar. De exemplu, reduce numărul de răceli obișnuite în cazul fumătorilor. Alte rapoarte indică o reducere a sarcinii inflamatorii, cum ar fi la pacienții diabetici sau la pacienții cu fibroză chistică.
Un studiu ce a implicat peste 4.000 de bărbați pe o perioadă de 18 ani, a legat consumul pe termen lung de betacaroten cu o încetinire a declinului cognitiv. Cu toate acestea, nu s-a constatat nicio diferență semnificativă pe o perioadă de scurtă de timp. Este posibil să fi existat și alți factori care au contribuit în grupul care a consumat betacaroten pe termen lung.
Degenerarea maculară provocatătă de vârstă este o boală a ochilor care poate duce până la pierderea vederii la adulții în vârstă. Conform cercetărilor, administrarea betacarotenului pe cale orală, împreună cu vitamina C, vitamina E și zinc pare să ajute la prevenirea pierderii vederii și agravarea simptomelor la persoanele cu o formă mai severă a acestei boli.
Asimilarea unei cantități mai mari de betacaroten este corelată cu un risc mai mic de apariție a cancerului de sân la femeile aflate în perioada de premenopauză cu risc ridicat. Această categorie include femeile cu istoric familial de cancer de sân și cele care consumă mult alcool. De asemenea, la femeile care au deja cancer de sân, consumul unei cantități mai mari de betacaroten este legat de o șansă crescută de supraviețuire.
Administrarea betacarotenului pe cale orală poate ajuta la scăderea incidenței arsurilor solare la persoanele sensibile la soare. De asemenea, betacarotenul pare să reducă riscul de cancer de piele sau alte tulburări ale pielii asociate cu expunerea la soare.
Disclaimer: Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. Facem tot posibilul să ne asigurăm că informațiile pe care ți le oferim sunt corecte și complete, însă te rugăm să consulți întotdeauna ambalajul produsului. Producătorul poate modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că nu putem fi răspunzători de eventuale diferențe (în termeni de culoare, formă, aspect) între imaginea afișată și cea a produsului livrat.
Ultimele produse vizualizate
Ilie Marian,
Mariana Stănescu,
Octavia Marian,
Vasile Lamasanu,
Vasile Lamasanu,
Diana Petrosanu,
Ciofu Mihaela,
DANIELA ENE,
DANIELA ENE,
Newsletter Nu rata ofertele si promotiile noastre
Compara produse
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
A fost sters din favorite!