Enzime Proteolitice - susținerea imunității, a diviziunii celulare si a coagulării sângelui
Doctor's Best Proteolitic Enzymes este o formula puternică care conține un
spectru larg de enzime proteolitice vegetariene.
Enzimele proteolitice funcționează în organism pentru a
digera și a descompune proteinele în componentele lor de aminoacizi. Suplimentarea cu
enzime proteolitice facilitează reacții chimice care susțin funcțiile metabolice normale în întregul organism. Capsulele vegetariene cu eliberare întârziată ajută
ingredientele active să pătrundă în intestine pentru o absorbție adecvată și să funcționeze pentru a
susține sănătatea generală a sistemului imunitar.
Enzime Proteolitice Compozitie
Bromelaina, complex de enzime din tulpina si fructul de ananas, imbunatateste digestia, reducand riscul indigestiilor si lipsa de energie corelata cu acestea. Avand rol antiinflamator si antiedemos, bromelaina contribuie la refacerea tesuturilor dupa leziuni post-operatorii si post-traumatice si la mentinerea mobilitatii articulare.
Sustinerea digestiei, a absorbtiei proteinelor (ofera suport in limitarea manifestarilor asociate lipsei de energie sau intolerantei la unele produse alimentare) si a procesului de metabolizare a resturilor de proteine din diferite zone ale corpului.
Mentinerea unui tranzit intestinal normal (bromelaina interactioneaza cu caile de semnalizare ale glandelor intestinale secretoare; de asemenea, aceasta poate sustine limitarea aderentei factorilor perturbatori la receptorii glicoproteici specifici localizati pe mucoasa intestinala).
Papaina este o enzima proteolitica extrasa din specia
Carica papaya (papaya). Rolul sau principal este reprezentat de digerarea fibrelor proteice din alimentele pe baza de carne. De aceea, papaina este unul dintre ingredientele active prezente in suplimentele alimentare cu rol digestiv.
Papaina poate descompune molecule proteice complexe in proteine cu molecula mai mica, peptide sau chiar aminoacizi. Mecanismul de actiune consta in ruperea legaturilor din interiorul lantului proteic sau de la capatul acestuia la diferite intervale de pH. Astfel, procesul digestiv este usurat, iar absorbtia nutrientilor proveniti din proteine este facilitata. Capacitatea papainei de a scinda legaturi proteice este utila si in normalizarea unor procese fiziologice, dar si in incetinirea proceselor anumitor patologii.
Amilazele sunt enzime care catalizează hidroliza amidonului, cu scopul obţinerii de zaharuri simple şi uşor de digerat. Amilaza este o enzimă produsă în pancreas şi glandele salivare, care transformă amidonul, glicogenii şi polizaharidele legate, în zaharuri simple şi uşor de digerat. Este, de asemenea, prezentă în bacterii, drojdii şi plante. Amilaza salivară este produsă de glandele parotide şi intervine în digestia glucidelor încă din cavitatea bucală.
Amilaza pancreatică este produsă de pancreas şi secretată în intestin pentru a ajuta la digestia alimentelor provenite din cereale şi cartofi (amidon). O cantitate foarte mică trece în sânge, iar din sânge este eliminată prin urină.
Principala actiune a lipazei este suportul enzimatic la nivel digestiv, intestinal si pancreatic. Are rolul de a mentine o permeabilitate optima a membranei celulare, care sa permita nutrientilor sa intre in celula si deseurilor sa fie eliminate din aceasta.
Persoanele cu deficit de lipaza pot prezenta una sau mai multe din urmatoarele afectiuni: hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, hipertensiune, dificultati in a slabi, diabet, glicozurie (zahar in urina), varice. Totodata, pot avea probleme in a asimila vitaminele liposolubile: A, E, D. In industrie se foloseste pentru a facilita fermentatia lactatelor si a branzeturilor, aceasta practica fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri.
Proteazele sunt enzime care actioneaza la nivel digestiv descompunand peptidele la nivel de aminoacizi. Ele fac parte din grupul hidroxilazelor si pot fi de doua tipuri: exopeptidaze (scindeaza legaturi peptidice in care sunt angajati aminoacizii situati la extremitatile catenelor polipeptidice) si endopeptidaze (scindeaza legaturi peptidice situate in interiorul catenelor polipeptidice). Mecanismul de actiune presupune hidrolizarea legaturilor O-H peptidice. Au rol in digestia proteinelor.
Proteaza este un grup de enzime, care accelerează reacțiile chimice asociate cu digestia proteinelor și sunt produse în pancreas, în stomac și în intestinul subțire. Pe lângă digerarea proteinelor și descompunerea acestora în aminoacizi, proteaza este importantă șii pentru alte procese, cum ar susținerea imunității, a diviziunii celulare, a coagulării sângelui sau reciclarea proteinelor. Proteaza este utilă pentru absorbția aminoacizilor esențiali și poate fi de ajutor persoanelor care au probleme digestive. Printre alte lucruri, conform unui studiu din 2009, un amestec de enzime de protează a redus durerea și sensibilitatea musculară după antrenamente.
Rutina are actiune larga: antioxidanta, anti-inflamatoare, anticarcinogenica (ajuta la neutralizarea si eliminarea agentilor carcinogeni), anti-trombotic, citoprotector si vasoprotector.
Rutina chelateaza (leaga) si este foarte bun pentru eliminarea excesului de fier, in special in cazurile de intoxicare cu azbest. Prin intarirea capilarelor, rutina poate sa previna accidentele vasculare cerebrale. Unele studii indica eficienta rutinei in tratarea endemei venoase in special la picioare prevenind astfel evolutia in boli cronice venoase.
Prin actiunea citoprotectiva, Rutin, este indicat persoanelor cu diferite grade de intoxicare cu agenti chimici toxici (din alimentatie, mediu ambiant sau locul de munca).
Această enzimă miraculoasă, Serrapeptase este produsă de o bacterie prietenoasă, care se găsește în viermele de mătase. Bacteria responsabilă pentru această enzimă se numește Serrația E15, cunoscută și sub denumirea Serrația peptidase. Enzimă a fost descoperită la începutul anilor 1970, iar acum este produsă pentru uz comercial printr-un proces de fermentare.
Enzimă Serrapeptase este descrisă ca o enzimă proteolitică, fiind capabilă să digere anumite tipuri de proteine. În mod uimitor, enzimă atacă numai anumite forme de țesut mort, cum ar fi chisturi, plăci arteriale și țesut cicatrizat. Studiile au arătat, de asemenea, efecte anti-inflamatorii puternice ale acestei enzime, fără efecte inhibitorii asupra prostaglandinelor manifestate de medicamente anti-inflamatorii farmaceutice. Ea ajută la reducerea durerii prin blocarea eliberării de amine care induc durerea, din țesutul inflamat.
Utilizare recomandată
Utilizare pentru adulți: Luați 3 capsule pe zi fără alimente sau conform recomandărilor unui medic informat din punct de vedere nutrițional.
Supplement Facts |
Serving Size: 3 Veggie Capsules |
Servings Per Container: 30 |
|
Amount per serving |
% Daily Value |
Bromelain |
576 GDU |
† |
Papain |
10,077,000 PU |
† |
Amylase |
36,000 DU |
† |
Lipase |
405 FCC FIP |
† |
Neutral Protease |
164,010 PC |
† |
Fungal Protease 4.0 |
34,800 HUT |
† |
Bacterial Protease |
65,250 HUT |
† |
Rutin |
30 mg |
† |
Serratiopeptidase |
120,000 SPU |
† |
† Daily Value not established. |
Avertizări
A se pastra intr-un loc uscat si racoros.
Flori Teo,
Își merita banii, glezna mea arata mai bine cu fiecare zi, am luat 9 tablete
RaspundeA fost util acest review?