Certificari:
Estimare de Transport:
Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Vitamina H, sau biotina, sau Vitamina B7 apare in nomenclatorul de specialitate ca o vitamina hidrosolubila ce face parte din complexul de vitamine B. Spre deosebire de alte vitamine care provin din alimente, biotina poate fi sintetizata si de flora bacteriana de la nivelul intestinului gros. Practic, printr-o relatie simbiotica cu vietate unicelulara, organismul uman poate beneficia de proprietatile benefice ale acestei vitamine.
Vitamina H joaca un rol important in transferul CO2 in cadrul metabolismului lipidic, glucidic si proteic, functionand ca un cofactor enzimatic. Vitamina B7 este de asemenea implicata in reactii biochimice multiple, cum ar fi metabolismul niacinei, degradarea aminoacizilor, formarea purinei (producerea acizilor nucleici) si interactioneaza direct in sintetizarea multor procese celulare.
Totodata, biotina are rol direct in protectia pielii si a parului si incetineste procesul de albire/incaruntire, avand actiune sinergica cu vitaminele A, B2 si B6. In plus, Vitamina H impiedica depunerea colesterolului la nivelul endoteliului vascular, contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor acumulati in organism, facilitand astfel functiile ficatului si ale vezicii biliare. Biotina amelioreaza capacitatea de memorare, poate fi folosita in tratamentul alcoolismului, in hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, angina pectorala, diabet zaharat, stres, ciroza hepatica sau ulcer gastric.
Biotina este responsabila cu bunastarea pielii, a unghiilor si a parului. Este cea care ne ajuta sa ne mentinem aspectul tanar si sanatos. Lipsa ei, duce la despicarea parului sau caderea acestuia, la uscaciunea pielii si a scalpului culminand cu dermatite de gravitate diferita. Inclusiv ruperea unghiilor are legatura cu dezechilibrele legate de biotina. In alta ordine de idei, biotina ajuta la buna functionare a sistemului circulator si la reglarea nivelului zaharurilor din sange. Vitamina H face ca nivelul colesterolului LDL (colesterolul rau) sa scada si in acelasi proces ajuta la cresterea colesterolului HDL (colesterolul bun). Ca sa fie mai usor de inteles importanta ei, in urmatoarele randuri vom prezenta o structura cu avantajele biotinei pentru organism.
Ca sa intelegi de ce corpul tau are nevoie de biotina, e suficient sa iti observi comportamentul atunci cand iti ingrijesti parul sau imediat dupa spalare. Altfel spus, pierderea parului poate fi un indicator al unui nivel scazut de biotina. Iar daca vrei sa remediezi rapid acest aspect, nu va fi suficient doar sa consumi mai multe alimente ce contin vitamina B7, ci va trebui sa apelezi la suplimente ce contin biotina sau si mai bine la solutii si tratamente care hranesc firul de par si au grija de sanatatea lui si previn caderea parului.
Vitamina H este extrem de importanta pentru persoanele care au probleme hormonale cu producerea de insulina si au diferite forme de diabet. Altfel spus, biotina are un rol metabolic de a transforma zaharul in energie, astfel ca poate fi incorporata si in combaterea alternativa a diabetului, prin efectul de a reduce glicemia.
Biotina ajuta corpul sa transforme mancarea in energie. Asa cum am spus anterior, o mare parte din biotina este sintetizata de o serie de bacterii simbiotice unicelulare de la nivelul intestinului si care participa activ la procesul de digestie. Conform Centrului Medical de la Universitatea din Maryland, biotina este folosita de corp pentru a metaboliza carbohidratii, grasimile si aminoacizii.
Unghiile fragile, care se exfoliaza sau se rup usor, pot fi cauzate de o lipsa de biotina in corp. Pentru oamenii cu aceasta deficienta, suplimentele cu biotina pot imbunatati semnificativ aspectul si sanatatea unghiilor. In plus, daca aspectul unghiilor este uscat, tern iar cuticulele se desprind singure sau lasa rani pe degete, pe falange, e tot un semn de carenta de biotina. Pentru ca vitamina H, asa cum intareste firul de par are grija sa mentina intacta structurile de cheratina din unghii.
Oamenii cu deficienta de biotina pot avea o piele cu iritatii, cu roseata si ucata, asta pentru ca biotina este implicata in procesul de metabolizare a grasimilor, care sunt esentiale in mentinerea sanatatii pielii. Cand organismul are carente de biotina primele semne se observa la nivelul parului, unghiilor si pielii. Daca ai semne de cheratoza pilara, sau tenul il simti uscat sau se irita usor, clar ai nevoie de vitamina H.
Biotina este una dintre putinele vitamine care ajung in lichidul cefalorahidian, fiind implicata in metabolismul creierului. Altfel spus, daca ai un examen important, sau treci printr-o perioada stresanta, sau ai de invatat pentru examene grele gen - medicina, examen doctorat, sau alte teste complicate, un regim bazat pe biotina te poate ajuta in memorare si concentrare.
Vitamina H este extrem de utila femeilor insarcinate. Se stie deja ca este un lucru comun ca femeile gravide sa aiba o oarecare deficienta de biotina, deoarece corpul lor descompune mai repede vitaminele, facandu-le astfel mai dificil de asimilat. Puteti consuma mai multe alimente care contin biotina, insa daca va ganditi sa luati un supliment nutritiv, consultati medicul inainte.
Disclaimer: Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. Facem tot posibilul să ne asigurăm că informațiile pe care ți le oferim sunt corecte și complete, însă te rugăm să consulți întotdeauna ambalajul produsului. Producătorul poate modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că nu putem fi răspunzători de eventuale diferențe (în termeni de culoare, formă, aspect) între imaginea afișată și cea a produsului livrat.
Ultimele produse vizualizate
Ilie Marian,
Mariana Stănescu,
Octavia Marian,
Vasile Lamasanu,
Vasile Lamasanu,
Diana Petrosanu,
Newsletter Nu rata ofertele si promotiile noastre
Compara produse
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
A fost sters din favorite!