ScoarÅ£a de pin, precum scorÅ£iÅŸoara ÅŸi scoarÅ£a arborilor în general, este recunoscută ca având o putere antioxidantă, respectiv antiimbatrânire deosebită datorită nivelului crescut de proantocianidine. Într-adevăr, scoarÅ£a de pin a fost evaluată la 800.000 unităţi ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) pentru 100 grame.
Comparativ, afinele ating o valoare ORAC de numai 5.000 unităţi pentru 100 grame. Aceasta înseamnă că teoretic, scoarÅ£a de pin beneficiază de o putere antioxidantă de 160 ori mai mare decât afinele, un aliment considerat de prim rang la capitolul valoare nutritivă.
Pe langă valoarea ORAC deosebit de ridicată, scoarÅ£a de pin este bogată în substanÅ£e antiseptice ÅŸi nutritive care :
Stimulează sistemul imunitar, ajutând astfel la neutralizarea infecÅ£iilor. Extractul de scoarţă de pin conÅ£ine uleiul esenÅ£ial al coniferului cu proprietăţi antibacteriene ÅŸi anti-inflamatorii dovedite.
Scad nivelul zahărului (glucoză) în sânge, îmbunătăţind starea persoanelor bolnave de diabet.
Măresc performanÅ£ele sportive ÅŸi libidoul. ÎnsoÅ£it de l-arginină, extractul de scoarţă de pin contribuie la o mai bună calitate a spermei ÅŸi implicit la concentraÅ£ii mai ridicate de testosteron în organism.
Pot preveni apariÅ£ia cancerului. Cercetări realizate în China au concluzionat că extractul de pin are efect citotoxic asupra celulelor canceroase.
Luptă împotriva infecÅ£iilor aparatului auditiv ÅŸi împiedică slăbirea auzului.
Ajută la menţinerea elasticitaţii pielii si combate ridurile.
Au efect antiinflamator.
Impiedică oxidarea, respectiv depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
Ajută la refacerea elasticităţii vaselor de sânge, reducând riscul infarctului ÅŸi accidentelor vasculare.
Ar oferi ÅŸi protecÅ£ie pielii împotriva razelor UV, neafectând producÅ£ia normală de vitamina D.
Este devreme sa spun daca sunt foarte eficiente, dar cu siguranță voi continua rutina mea cu ele in următoarele luni. Am încredere în calitatea produsului.