Uleiul de krill reprezinta o asociere unica a ingredientelor regasite in mod natural in compozitia sa, precum: Acizi Grasi Omega-3, Fosfolipide si Astaxantin
Uleiul de krill este extras din krili, care sunt crustacee de mici dimensiuni, prezente în toate oceanele lumii. El este apreciat pentru conținutul lui
bogat în antioxidanți și acizi grași Omega 3, dar și pentru beneficiile pe care le aduce sănătății organismului. Unul dintre
cele mai importante beneficii ale uleiului de krill constă în
susținerea funcțiilor cardiovasculare. El
reduce colesterolul LDL și trigliceridele, în timp ce crește colesterolul HDL, reducând astfel riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. De asemenea, contribuie la
normalizarea tensiunii arteriale.
Acizii Grasi Omega-3 sunt nutrienti amplu caracterizati din punct de vedere stiintific. Cei prezenti in
uleiul de krill sunt eficient transportati si incorporati in membranele celulare datorita
legarii de fosfolipide. Integrati in structura membranelor celulare, EPA si DHA au capacitatea de a influenta fluiditatea acestora, procesele de semnalizare celulara precum si parametrii metabolici celulari.
Având
proprietăți antiinflamatoare,
uleiul de krill poate
reduce durerea articulară, precum cea resimțită de persoanele cu
artrită sau osteoatrită reumatoidă. De asemenea, el
îmbunătățește mobilitatea articulară. In plus,
uleiul de krill reduce simptomele
sindromului premenstrual. Consumul de Omega 3 este recunoscut pentru efectul de
reducere a durerii și a inflamației, iar utilizarea
uleiului de krill poate să minimizeze simptomele sindromului premenstrual și necesitatea administrării analgezicelor.
Proprietățile uleiului de krill
Uleiul de krill se remarcă prin multiple proprietăți terapeutice, cele mai importante dintre acestea fiind următoarele:
Uleiul de krill are un puternic efect antioxidant, de 300 de ori mai ridicat decât cel al vitaminei A și al vitaminei E și de 50 de ori mai mare decât cel oferit de uleiul de pește. Unul dintre antioxidanții pe care îi conține – astaxantina – crește capacitatea organismului de apărare împotriva radicalilor liberi.
Prin efectele lui de reducere a colesterolului LDL, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale, uleiul de krill acționează ca un puternic cardioprotector. Astfel, el este recomandat pentru a preveni bolile cardiovasculare, dar poate fi utilizat și pentru ameliorarea acestora.
Carotenoidele conținute de uleiul de krill au un rol protector asupra creierului, iar fosfatidilcolină din compoziția lui îmbunătățește capacitatea de memorare și de învățare. Astfel, el poate fi utilizat de către copii sau studenții aflați în perioada examenelor.
Uleiul de krill deține proprietăți analgezice, motiv pentru care este recomandat atât pentru a ameliora durerile articulare, cât și pe cele menstruale.
Fosfolipidele și Omega-3 din uleiul de krill acționează împreună pentru a reduce inflamația. Astfel, el poate ameliora simptomele alergiilor și ale artrozei.
Uleiul de krill îmbunătățește capacitatea organismului de apărare, datorită compoziției lui bogate în substanțe nutritive.
Acizii grași Omega-3 sunt recunoscuți pentru efectul lor hipocolesterolemiant, în timp ce măresc nivelul de colesterol HDL, ce are beneficii asupra sănătății.
Omega 3 favorizează creșterea nivelului de adiponectină, un hormon implicat în procesele metabolice. Tocmai de aceea uleiul de krill poate reduce nivelul de zahăr din sânge.
Datorită conținutului ridicat de fosfatidilcolina, uleiul de krill susține funcțiile hepatice.
Krill Oil este Potrivit pentru:
- sanatatea inimii si mentinerea nivelului normal al lipidelor in sange
- sustinerea recuperarii dupa exercitii fizice
- suportul oferit la nivelul cartilajelor si in cazuri de disconfort articular
- manifestarile asociate ochiului uscat
- sanatatea pielii
- manifestarile premenstruale
- manifestarile asociate modificarilor dispozitiei
Acizii Grasi Omega-3 Beneficii:
- sanatatea inimii - sustinerea reducerii nivelului trigliceridelor, cunoscute ca si factori de risc in conditiile asociate sistemului cardiovascular
- actiunile suport pentru reducerea factorilor de risc sunt:
- ↓ colesterolului
- ↓ trigliceridelor
- ↓ gradului de dezvoltare a placii de aterom
- ↓ presiunii arteriale
- ↑ HDL-ului (“colesterolul bun”)
- ↑ Indexului Omega-3
- sanatatea vederii - importanta Acizilor Omega-3 pentru sustinerea vederii este corelata cu concentratia crescuta de DHA de la nivelul retinei ce sustine functia normala a maculei oculare si hidratarea in cazul manifestarilor ochiului uscat
- sanatatea pielii - Acizii Grasi Omega-3 si Fosfolipidele sunt implicati in mentinerea hidratarii si elasiticitatii de la nivelul pielii. Studiile au evidentiat ca deficitul poate conduce la uscarea si cresterea gradului de deshidratare al pielii
- sanatatea creierului - Fosfolipidele sustin transportul acidului gras DHA de-a lungul barierei sange-creier. DHA se regaseste intr-o concentratie crescuta la nivelul creierului si are un rol important in buna desfasurare a proceselor cognitive (memorie si performanta cognitiva) si comportamentale
- pot sustine sanatatea creierului si prin influentarea activitatii sistemului nervos, a mentinerii concentratiilor de serotonina si dopamina de la acest nivel si a procesului de formare a conexiunilor intre neuroni
- sanatatea articulatiilor - Acizii Grasi Omega-3 au un rol important in echilibrarea raspunsului inflamator la nivelul organismului, cu posibila actiune de protectie la nivel articular
Fosfolipide Beneficii:
- o cantitate crescuta de Fosfolipide in uleiul de krill determina o rata de incoporare mai buna a EPA si DHA la nivelul membranelor
- fiind un element structural al membranelor celulare, Fosfolipidele indeplinesc numeroase functii precum:
- reprezinta o sursa de colina pentru sinteza neurotransmitatorului acetilcolina
- sunt un factor important in producerea si conservarea de energie celulara
- suport in procesul de coagulare, protectie antioxidanta si in solubilizarea colesterolului
- faciliteaza si transportul la nivelul membranelor, legarea de receptorii acestora, activitatea enzimatica si fluiditatea membranelor
- DHA este sintetizat intr-o mica masura la nivelul creierului si implica transportul sanguin prin intermediul barierei sange-creier. Fosfolipidele au o importanta mare in transportul DHA prin intermediul receptorului transportor pentru DHA (Mfsd2a), acesta preluand nutrientul doar daca este legat de fosfolipide
Beneficii Astaxantin:
- are rol stabilizator pentru Acizii Grasi Omega-3; la nivelul celulelor, poate oferi protectie antioxidanta in fata actiunii radicalilor liberi
- sustine buna derulare a proceselor oxidative in randul persoanelor fumatoare sau supraponderale
- alte actiuni corelate cu Astaxantinul:
- suport in cazul recuperarii dupa exercitiile fizice
- protectia in fata radiatiilor UV la nivelul pielii
- suport al organismului in fata proceselor de imbatranire celulara
Utilizare recomandată
Luați 2 capsule moi pe zi, cu o masă sau conform instrucțiunilor profesioniștilor dumneavoastră calificați.
Avertizări
Dacă aveți o afecțiune medicală (în special alergii la fructe de mare sau coagulopatie), aveți sub 18 ani, luați medicamente (în special anticoagulante) sau vă confruntați cu o intervenție chirurgicală, consultați-vă medicul înainte de a utiliza acest produs.
A se pastra intr-un loc racoros si uscat.
A nu se lasa la indemana copiilor.