Kelp este foarte bogat in vitamine, minerale, antioxidanti si enzime, fiind recunoscut pentru concentratia ridicata de iod pe care o contine.
Kelp este o algă mare, cu frunze, aparținând familiei de alge brune, care crește în „pădurile” din apele mai reci ale oceanelor lumii.
Kelp a fost folosit de secole ca un ingredient de bază nutritiv important în bucătăria chineză, japoneză și coreeană. Este, de asemenea,
o sursă excelentă de iod, care s-a dovedit a fi esențial pentru
funcționarea sănătoasă a tiroidei.
Kelp este un tip de alga care creste in apa sarata langa fronturile de coasta.
Kelp este adesea numit un superaliment, deoarece contine numerosi nutrienti sanatosi
(minerale, vitamine si antioxidanti) care va pot aduce beneficii sanatatii si chiar ameliora diferite afectiuni. Aceasta alga are de 10 ori mai multe minerale decat plantele care cresc in sol. Si cel mai important,
alga este o sursa excelenta de iod.
Kelp include iodura, care
sustine functia tiroidiana si hormonii tiroidieni. Mai mult,
iodul regleaza sistemul nervos, metabolismul, circulatia energiei;
imbunatateste starea pielii si chiar
activitatea cognitiva.
Kelp contine alti nutrienti benefici pentru sistemul imunitar si digestie, precum magneziu, fier, calciu, vitamina A si altele. Kelp este, de asemenea, o
sursa excelenta de antioxidanti care pot reduce inflamatia si vitamina K, care este benefica pentru
coagularea sangelui, a oaselor si a
sanatatii inimii.
Iod biodisponibil. Este cel mai cunoscut beneficiu. Kelp este bogata in iod, si toata lumea are nevoie de mai mult iod. Motivul este cantitatea coplesitoare de antagonisti de iod prezenta pe planeta pamant astazi. Acestia sunt brom-ul din paine si sucurile acidulate, clorul din apa potabila si din multe alte surse, si florurile din apa si din mancare.
Antagonistii iod-ului interfereaza cu utilizarea si asimilarea iod-ului, cauzand probleme de tiroida pe scara larga, in special femeilor. De asemenea este cauza multor alte probleme de sanatate.
Pestele si fructele de mare sunt alte surse bune de iod biodisponibil. Insa, contin cantitati prea mari de mercur pentru a fi mancate cu regularitate astazi. Sarea iodata asigura ceva iod, dar nu este suficient, in majoritatea cazurilor. In plus, iod-ul din sare nu este asa de bine utilizat.
Sursa excelenta de vitamine si minerale: Kelp-ul contine 46 de minerale, 16 amino-acizi si 11 vitamine diferite. Mineralele predominante sunt iodul, sarea, fierul, potasiul, fosforul si calciul. Vitaminele principale sunt vitamina A si niacina (vitamina B3).
Nutrientii de care organismul nostru beneficiaza in urma consumului de Kelp:
- Vitamina K – ajuta la coagularea sangelui (previne hemoragiile) si participa la formarea oaselor;
- Vitamina B1 (tiamina) – ajuta la transformarea glucidelor si grasimilor in energie. Joaca un rol important in transmiterea influxului nervos;
- Vitamina B2 (riboflavina) – participa la degradarea glucidelor, grasimilor si proteinelor;
- Vitamina B3 (niacina) – participa in producerea energiei, transmiterea infuxului nervos, sinteza acizilor grasi si a unor hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, cortizon, insulina, tiroxina).
- Vitamina B5 (acidul pantotenic) – in producerea de energie din grasimi si carbohidrati. Deficitul se manifesta prin oboseala, intepaturi in membre.
- Vitamina B9 (acidul folic) – esentiala in sinteza aminoacizilor si proteinelor. Participa la formarea hemoglobinei (pigment al globulelor roşii care transporta oxigenul la celulele corpului). Este foarte importanta in primele luni de sarcina pentru prevenirea defectelor de tub neural.
- Vitamina C – creste imunitatea organismului si are un efect antioxidant.
- Calciu – sustine sanatatea oaselor.
- Magneziu – contribuie la producerea de energie la nivel celular si la sinteza proteinelor.
- Fier – esential in producerea hemoglobinei (pigment al globulelor rosii care transporta oxigenul la celulele corpului).
- Fosfor – intervine in formarea oaselor si ajuta la mentinerea echilibrului acido-bazic.
- Potasiu – actioneaza asupra excitabilitătii neuromusculare, regularitatii ritmului cardiac si continutului in apa al organismului (presiune arteriala).
- Sodiu – contribuie la buna functionare a sistemului nervos si muscular.
- Zinc – este indispensabil multiplicarii celulare, cicatrizarii, reproducerii si fertilitatii.
Kelp Iodine Beneficii
- functionarea normala a glandei tiroide (prin aport de iod organic)
- sustinerea functiei digestive, prin:
- mentinerea tranzitului intestinal normal (ofera suport in absorbtia apei si in formarea solutiilor coloidale vascoase sau gelurilor care favorizeaza peristaltismul intestinal normal)
- favorizarea evacuarii normale a gazelor intestinale
- suport in echilibrarea modificarilor de tranzit
- mentinerea pH-ul fiziologic normal la nivel gastric
- sustinerea metabolismului normal al glucidelor, proteinelor, grasimilor si mentinerea echilibrului hidro-electrolitic prin suport in functionarea normala a glandelor suprarenale
- mentinerea bunei functionari a sistemului imunitar
- echilibrarea necesarului de minerale si vitamine
- sustinerea procesului normal de agregare plachetara
- favorizarea detoxifierii normale a ficatului de metale grele si de diferiti compusi finali de metabolism
- mentinerea functiei cognitive normale
- buna functionare a hematopoiezei, cresterea tesutului matern in timpul sarcinii, sinteza normala a aminoacizilor si metabolismul normal al homocisteinei
Utilizare recomandată
Luați 1 masura rasă pe zi (inclusa in pachet), de preferință cu o masă. Numai pentru uz adult.
Avertizări
În acest produs pot apărea variații naturale de culoare.
Doar pentru adulti. Consultați un medic dacă sunteți însărcinată/alăptați, luați medicamente (în special medicamente tiroidiene), luați alte suplimente de iod sau aveți o afecțiune medicală (în special orice tulburare tiroidiană). A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Acest produs se vinde la greutate, nu la volum.
A se pastra la loc racoros si uscat dupa deschidere.