Puritans Pride Milk Thistle 4:1 Extract (Silymarin) 1000 mg, Puritan's Pride, 180 Softgels

119,70 RON 84,99 RON

Certificari:

Marime:

Data de Expirare: 04.2026


Stoc epuizat

Durata de livrare: 24-48h

Cod Produs: 2752 Ai nevoie de ajutor? 0764710771
La achizitionarea acestui produs primiti 84 puncte de fidelitate
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Formula ce asociaza la nivel molecular extractul standardizat de silimarina oferind biodisponibilitate crescuta, cu rol in protectia si buna functionare a ficatului.





Silimarina este un princicpiu activ ce poate fi extras din semintele plantei Silybum marianum. Planta este cunoscuta ca armurariu, insa poarta si numele popular de ciulinul laptelui (Milk Thistle). Compusul face parte din grupa flavonoizilor - compusi vegetali a caror actiune benefica asupra ficatului a trezit interesul medicilor moderni.
 

Silimarina este un puternic antioxidant care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism. Astfel, principiul activ poate opri degradarea celulara, impiedicand imbatranirea prematura a organismului. Efectul antioxidant al silimarinei este considerat de 10 ori mai mare decat cel al vitaminei E.


De asemenea, silimarina creste nivelul de glutation sintetizat de ficat cu pana la 35%. Glutationul este prezent in fiecare celula din organism si a fost pentru prima data descoperit in anul 1889, efectele sale in organism fiind intelese totusi in anul 1984. Acesta este la randul sau un antioxidant puternic, care, produs in catitati mari, sporeste capacitatea de detoxifiere a ficatului si a intregului organism.
 

Silimarina poate imbunatati si sinteza proteica de la nivelul ficatului. Astfel, este imbunatatita capacitatea ficatului de a se regenera, prin stimularea producerii de hepatocite (celule hepatice) noi, care le inlocuiesc pe cele deteriorate. In plus, silimarina are si un efect antiinflamator, deoarece inhiba sinteza leucotrienelor, compusi derivati din acidul arahidonic, un precursor al prostaglandinelor.



 

Armurariu - beneficii pentru sanatate

 

  • Protejeaza ficatul

Suplimentele cu armurariu sunt renumite in primul rand pentru faptul ca protejeaza ficatul. Acestea sunt folosite ca terapie complementara de catre persoanele care sufera de leziuni hepatice din cauza unor afectiuni precum boala hepatica alcoolica, steatoza non-alcoolica, hepatita si chiar cancerul hepatic. Poate, de asemenea, suplimentele cu armurariu protejeaza ficatul de efectele toxinelor, cum ar fi amatoxina, care este produsa de o ciuperca otravitoare si care este fatala daca este ingerata.

Potrivit studiilor, suplimentele cu armurariu au imbunatatit functia hepatica la persoanele cu boli hepatice. Acest lucru sugereaza ca armurariul ar putea ajuta la reducerea inflamatiei si a leziunilor hepatice.

 

  • Reduce colesterolul

Persoanele care au colesterolul marit pot avea probleme cardiace, lucru care poate creste riscul de accident vascular cerebral. Unele cercetari au descoperit ca armurariul poate influenta nivelul colesterolului din sange.

 

  • Sustine procesul de slabire

Conform unor cercetari, s-a descoperit ca silimarina a provocat pierdere in greutate. Acest lucru sugereaza ca armurariul poate fi benefic pentru persoanele care doresc sa renunte la kilogramele in plus.
 

  • Silimarina reduce rezistenta la insulina

Armurariul poate fi o terapie complementara utila pentru persoanele care vor sa tina sub control diabetul de tip 2. S-a descoperit ca silimarina poate da aceleasi rezultate ca unele medicamente pentru diabetici, ajutand la imbunatatirea sensibilitatii la insulina si la reducerea nivelului de zahar din sange.

In plus, datorita proprietatilor antioxidante si antiinflamatorii, armurariul poate reduce riscul de a dezvolta complicatii diabetice, cum ar fi boala de rinichi.

 

  • Amelioreaza simptomele astmului alergic

Astmul este o boala inflamatorie cronica in care sistemul imunitar reactioneaza excesiv la factorii declansatori din mediu, provocand inflamarea cailor respiratorii. Silimarina din armurariu poate contribui la reducerea acestei inflamatii.

 

  • Poate creste productia de lapte matern

Un efect dovedit al armurariului este ca poate creste productia de lapte matern la mamele care alapteaza. Se crede ca imbunatateste nivelul prolactinei, hormonul care produce lapte.

 

  • Silimarina ar putea proteja oasele

Osteoporoza este o boala cauzata de pierderea osoasa progresiva. De obicei, se dezvolta lent pe parcursul mai multor ani si provoaca slabirea oaselor, problema care poate duce la fracturi chiar si dupa cazaturi minore.

S-a demonstrat ca armurariul poate stimula mineralizarea oaselor si poate proteja impotriva pierderii densitatii osoase. Drept urmare, cercetatorii sugereaza ca armurariul poate preveni sau intarzia pierderii densitatii osoase la femeile aflate in postmenopauza.
 

  • Imbunatateste cognitia

Potrivit unui studiu realizat in 2015, silimarina a imbunatatit rezistenta la stresul oxidativ, una dintre cauzele maladiei Alzheimer. In acest fel, armurariul poate ajuta la imbunatatirea cognitiei si la tratarea tulburarilor degenerative care afecteaza mintea.

 

  • Silimarina sustine sistemul imunitar

Armurariul poate imbunatati sistemul imunitar. Practic, silimarina ar putea ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor, dar si sa reduca inflamatia cronica provocata de sistemul imunitar.

Mai multe studii au demonstrat ca silimarina are efecte imunomodulatoare. Cercetatorii au descoperit ca silimarina a stimulat sistemul imunitar. In acelasi timp, a suprimat un sistem imunitar hiperactiv, reducand in acest fel inflamatia cronica cauzata de afectiuni precum astmul si rinita alergica.


 

Armurariu Proprietati
 

  • sustinerea structurii si a capacitatilor functionale ale ficatului fata de actiunea diversilor factori perturbatori endogeni sau exogeni (ex. stres, acumulare de grasimi sau produsi finali de metabolism in interiorul celulelor etc.), prin:
  • mentinerea structurii si a permeabilitatii membranei celulare hepatice, oferind suport in limitarea patrunderii factorilor perturbatori (fosfatidilcolina este parte integranta a membranei celulare)
  • sustinerea membranei celulare hepatice fata de actiunea enzimelor proinflamatoare
  • mentinerea integritatii si functiilor tesutului hepatic:
  • sustine rata de sinteza normala a ARN-ului ribozomal
  • limiteaza transformarea celulelor stelate in miofibroblasti (compusi ce influenteaza structura hepatica)
  • sustinerea celulelor organismului in fata actiunii radicalilor liberi; mentine nivelul normal de glutation, superoxid-dismutaza si chelateaza fierul din tesuturi aflat peste limite normale
  • mentinerea functiei de detoxifiere normala a ficatului; favorizeaza neutralizarea, metabolizarea si eliminarea hepatica a factorilor perturbatori exogeni si endogeni
  • sustinerea structurii normale a celulelor nervoase in fata actiunii radicalilor liberi
  • favorizarea metabolizarii hepatice normale a purinelor si mentinerea unui nivel normal de acid uric
  • mentinerea unui nivel lipidic sangvin normal; sustine eliminarea biliara normala a sterolilor si a acizilor grasi si ofera suport in limitarea sintezei hepatice a colesterolului
  • sustinerea nivelului sangvin normal al transaminazelor ( AST, ALT)
  • suportul sintezei si a eliminarii secretiei biliare, cu rol in digestia grasimilor, absorbtia vitaminelor A, D, E, K si eliminarea produsilor de metabolism liposolubili
  • mentinerea sanatatii sistemului digestiv si a starii de confort
  • functionarea normala a tractului intestinal si la echilibrarea pH-ului la nivel gastric
  • mentinerea tonusului peretilor venei porte si a circulatiei sangvine normale la nivel hepatic



 

Administrare:

Pentru adulți, luați o (1) capsulă moale o dată sau de două ori pe zi, de preferință în timpul meselor.









 


AVERTISMENT:

Dacă sunteți însărcinată, alăptați, luați orice medicamente sau aveți orice afecțiune, consultați-vă medicul înainte de utilizare. Evitați acest produs dacă sunteți alergic la ambrozie sau flori asemănătoare margaretei. Întrerupeți utilizarea și consultați-vă medicul dacă apar reacții adverse. Nu este destinat utilizării de către persoane sub 18 ani. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Depozitați la temperatura camerei. Nu utilizați dacă sigiliul de sub capac este rupt sau lipsește.

Disclaimer: Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. Facem tot posibilul să ne asigurăm că informațiile pe care ți le oferim sunt corecte și complete, însă te rugăm să consulți întotdeauna ambalajul produsului. Producătorul poate modifica ambalajul fără o înștiințare prealabilă, astfel că nu putem fi răspunzători de eventuale diferențe (în termeni de culoare, formă, aspect) între imaginea afișată și cea a produsului livrat.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 18:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!