Oregano

Display: 1-1 from 1 products

 Filters

Your selection:

Certifications and Diet: Nemodificat Genetic ×

Oregano este bogat in antioxidanti, compusi care ajuta la combaterea problemelor cauzate de elementele nocive ale organismului, cum ar fi cancerul sau bolile cardiace. Mai multe studii privind testarea acesteia, au constatat ca oregano si ulei de oregano sunt bogate in numerosi antioxidanti.
 Uleiul esential de oregano este deosebit de bogat in cymophenol si tymol, doi antioxidanti, ce ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor cauzate de radicalii liberi.


In combinatie cu alte alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi fructele si legumele, oregano ar putea oferi o doza consistenta de antioxidanti care va pot ajuta sa va imbunatatiti starea de sanatate.
 

Oregano contine anumiti compusi care au proprietati antibacteriene puternice.
Un studiu de laborator a aratat ca uleiul esential de oregano a impiedicat cresterea Escherichia coli si Pseudomonas aeruginosa, doua tulpini de bacterii care pot provoca infectii.


Un alt studiu de laborator a constatat ca oregano a fost eficient impotriva a 23 de specii de bacterii. Mai mult, un studiu a comparat activitatea antimicrobiana a uleiurilor esentiale de oregano, salvie si cimbru. Oregano a fost unul dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale impotriva bacteriilor, al doilea in cimbru.


Cercetarile curente se limiteaza la studii care au utilizat cantitati concentrate de plante medicinale. Astfel, sunt necesare studii suplimentare pentru a determina modul in care aceste rezultate ar putea afecta oamenii.


Oregano este bogat in antioxidanti. Acesti compusi nu numai ca pot neutraliza daunele provocate de radicalii liberi, dar pot, de asemenea, ajuta la prevenirea cancerului.
Unele studii au aratat ca oregano si componentele sale pot ajuta la distrugerea celulelor canceroase.


Un studiu a tratat celulele cancerului de colon cu extract de oregano si a constatat ca a oprit cresterea celulelor canceroase si a ajutat la distrugerea acestora.


Un alt studiu efectuat a aratat ca cymophenol, una dintre componentele din oregano, a ajutat, de asemenea, la stoparea cresterii si raspandirii celulelor cancerului de colon.Cu toate acestea, retineti ca acestea au fost studii utilizand cantitati mari de plante medicinale si compusii sai.

 

Pe langa lupta impotriva bacteriilor, unele studii au descoperit ca oregano si componentele sale pot, de asemenea, sa protejeze impotriva unor virusuri.
In special, cymophenol si tymolul sunt doi compusi din oregano care au fost asociati cu proprietati antivirale.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!