☎️ DURING JULY 22 - 26, PHONE CONTACT IS NOT POSSIBLE, ONLINE ORDERS SHIPPING NORMAL 🚚

Ceai verde

Display: 1-2 from 2 products

 Filters

Your selection:

Price: 50 - 100 ×

Ceaiul verde este obtinut din planta Camelia Sinensis si isi are originea in China, iar in prezent, tarile in care se cultiva cu preponderenta ceaiul verde sunt China, India si alte tari din Asia de Est.

Numele ceaiului provine de la faptul ca frunzele isi pastreaza nuanta de verde atunci cand sunt preparate termic, iar motivul pentru care frunzele de ceai raman verzi este ca in timpul prelucrarii acestea nu oxideaza. Prin urmare, ceaiul verde isi pastreaza proprietatile antioxidante benefice pentru sanatatea organismului.
 Istoria spune ca metoda de infuzare a ceaiului verde a aparut pentru prima data in anul 2737 i.Hr., in timpul domniei imparatului Shennong, o figura populara in mitologia chineza in domeniul agriculturii si medicinei. In timpul unei calatorii, cand imparatul Shennong si convoiul sau s-au oprit sa se odihneasca, o frunza de ceai verde a cazut in ceasca sa cu apa calda. Initial, acesta nu a observat ca apa si-a schimbat culoarea insa atunci cand a baut ceaiul i s-a parut ca este o bautura revigoranta si le-a cerut celor care il insoteau ca de acum inainte sa ii prepare aceasta bautura.

 

Acest eveniment este mentionat in cartea The Classics of Tea a scriitorului Lu Yu si este important pentru istoria ceaiului verde deoarece este prima data cand a fost consemnata prepararea si consumarea ceaiului, denumit „cha“.
Totodata, alti istorici sustin ca originea ceaiului dateaza de peste 300 de ani, cand oamenii obisnuiau sa mestece frunzele de ceai fara sa le gateasca, in special populatia din Asia de Sud-Est. Mult mai tarziu acestia au inceput sa adauge mugurii si frunzele in apa fierbinte pentru aromatizarea bauturilor.

Odata cu secolul al V-lea, in timpul Dinastiei Tang, obiceiul de a bea ceai a devenit o conventie sociala pe intreg teritoriul Chinei. Astfel, ceremoniile formale in care oamenii obisnuiau sa bea ceai au devenit parte din viata sociala a locuitorilor din China.

In timpul Dinastiei Song, in secolul al XIII-lea, obiceiul de a bea ceai este nelipsit din activitatile de zi cu zi al oamenilor din China, la fel cum acest obicei a fost integrat in cultura britanica.

PRODUCT CATEGORIES

CATEGORIES OF DISEASES

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!