Mass Gainer

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Gainerele sunt suplimente pe bază de carbohidrați care ajută la obținerea greutății corporale normale și care sunt ideale atât pentru sportivii amatori, cât și pentru cei profesioniști. Acestea asigură suplimentarea zilnică a carbohidraților și oferă corpului doza necesară de proteine. Rolul principal al gainerelor este de a furniza depozite de glicogen în mușchi pentru a susține performanța și rezistența organismului în timpul activității fizice intense Pentru sportivii activi, gainerul este foarte popular mai ales datorită valorii sale nutriționale echilibrate, care poate înlocui o masă pe zi. În plus, față de creșterea energiei, un alt avantaj al acestui produs este obținerea forței și îmbunătățirea performanței, acționând eficient asupra creșterii masei musculare.
 

Carbohidrații sunt de două feluri: carbohidrați lenți și carbohidrați rapizi. Carbohidrații lenți sunt suplimentele de carbohidrați care completează rezervele de glicogen din mușchi. Chiar dacă sunt absorbite mai încet, ele pot furniza eficient energie și, prin urmare, susțin creșterea masei musculare. Aici includem maltodextrină și xilitol. Carbohidrații rapizi sunt suplimentele pe bază de carbohidrați care se absorb rapid. Acest tip de carbohidrați sunt deosebit de populari în rândul sportivilor activi care au dificultăți în obținerea masei musculare. Printre carbohidrații rapizi includem, de exemplu: dextroza.


       

Cum să alegeți în mod corect un gainer

 


Atunci când alegeți un gainer trebuie să luați în considerare greutatea voastră corporală, precum și ce masă musculară vreți să obțineți. Gainerele se utilizează în general după antrenament sau ca o gustare înainte de masă, sau după masă, dar niciodată nu se administrează seara înainte de culcare. Acestea pot fi combinate cu creatină, proteine, anabolizanți, aminoacizi sau suplimente nutritive pentru articulații. Însă niciodată nu îl combinați cu arzătoarele de grăsimi. Așa cum am menționat deja, gainerul este un supliment nutrițional care ajută la creșterea masei musculare și a greutății corporale totale.
 

Pentru a alege un gainer în mod corect, este bine de știut care sunt valorile zilnice de calorii pe care vreți să le obțineți. În cazul în care vreți să adăugați mai multe proteine, este bine să alegeți gainere cu un conținut mai scăzut de carbohidrați. În schimb dacă întâmpinați probleme cu creșterea în greutate, atunci alegeți gainere cu un conținut mai scăzut de proteine.

         

Beneficiile oferite de gainere

 
 • Sprijină acumularea forței
 • Oferă aportul energetic suficient pentru creșterea țesutului muscular
 • Suplimentează activ depozitele de glicogen în mușchi
 • Ajută la regenerarea masei musculare după antrenamente intense
 • Limitează formarea țesutului adipos

          

Gainere în funcție de proporția de proteine

Gainerele până la 10% sunt gainere cu un conținut de 10% proteine. În afară de proteine, acestea vă oferă o cantitate mare de carbohidrați, minerale și vitamine. Completează foarte bine depozitele de glicogen care au fost eliminate din mușchi în timpul antrenamentelor intense. Acest tip de gainer este recomandat în special sportivilor care doresc să crească în greutatea corporală.
 

Gainerele între 11-30%, sunt gainere care au un conținut de proteine între 11 și 30%. Conținutul rămas constă în minerale, vitamine, carbohidrați complecși și carbohidrați simpli. Gainerele cu această proporție de proteine sunt potrivite pentru persoanele care nu iau în greutate, dar totodată nu au un metabolism rapid. Prin urmare, corpul obține necesarul de zahăr. În plus, carbohidrații simpli vă asigură energia rapid, iar carbohidrații complecși se vor elimina treptat.
 

Gainere între 31-40%, cu un asemenea conținut ridicat de proteine, acestea sunt considerate de cea mai bună calitate. În plus, față de conținutul ridicat de proteine, aceste gainere mai conțin aminoacizi, creatină, vitamine și minerale. Acest tip de gainer este destinat sportivilor care vor să obțină masă musculară, dar nu doresc creșterea greutății corporale.

               

Ce trebuie să știți atunci când vă alegeți un gainer: 

Conținutul de colesterol

Există pe piață gainere care conțin peste 180 mg de colesterol într-o porție. Această cantitate este foarte mare. În general, într-o porție conținutul de colesterol nu ar trebui să depășească 100 mg.

     

Conținutul de grăsimi saturate

În acest caz, dacă gainerul are un conținut ridicat de grăsimi saturate atunci vorbim de un produs de o calitate slabă. O porție ar trebui să conțină între 5 și 10 mg de grăsimi saturate. Astfel, dacă o porție conține 20 de grame grăsimi, din care 5 grame grăsimi saturate, atunci acesta este un gainer de calitate bună. În schimb, dacă conține 20 grame grăsimi, din care 17 grame grăsimi saturate, atunci este un produs de o calitate slabă care nu vă va oferi efectele așteptate.

        

Conținutul de proteine

Toate gainere de calitate sunt în general făcute din proteine din zer și conțin aproximativ 40-60 de grame de proteine într-o porție. Totuși, dacă căutați un produs de calitate ar trebui să urmăriți și modalitatea de procesare a acestuia. De asemenea, ar trebui să luați în calcul și raportul dintre proteine și carbohidrați. Pentru creșterea eficientă a greutății corporale, cel mai bun raport este 1: 2, adică la un 1 gram de proteine ar trebui să luați 2 grame de carbohidrați. În schimb, dacă conținutul de proteine este prea mare s-ar putea să luați caloriile chiar din produs.

         

Proteinele pot fi împărțite în funcție de modalitatea de procesare:


Proteina din zer și lapte în funcție de odalitatea de procesare:

 • Izolat de zer nativ - o sursă bună de proteine
 • CFM (microfiltrare încrucișată), proteine din zer microfiltrate sau ultrafiltrate, izolat sau concentrat de lapte. Reprezintă o sursă standard de proteine.
 • Concentrat de zer, schimb de ioni, zer pudră, lapte uscat - sursă ieftină de proteine


Clasificarea în funcție de calitatea cazeinei:

 • Cazeină micelară - o sursă bună
 • Cazeinat de calciu, cazeinat de sodiu - o sursă ieftină (denaturată chimic)


Clasificarea în funcție de calitatea proteinei din ou:

 • Izolat proteic din ou - sursă bună
 • Albuș de ou pudră - sursă ieftină deoarece are un conținut ridicat de sodiu


Clasificarea în funcție de calitatea proteinei vegetale

 • Izolat de proteine din mazăre, izolat de proteine din soia - calitate și sursă completă
 • Concentrat de soia - o sursă ieftină cu riscul de infestare cu aflatoxină

 

 

Conținutul de zahăr

Se întâmplă ca anumite gainere să aibă o cantitate ridicată de zahăr (uneori depășesc mai mult de 70 de grame), ceea ce poate duce la o creștere nedorită în greutate. Gainerele de cea mai bună calitate au un conținut de zahăr în jur de 30 de grame sau mai puțin de atât. Cu toate acestea, este important și ce zaharuri sunt implicate. Zaharuri de calitate sunt de exemplu: maltodextrina, palatinoza sau dextroza.

       

Conținutul de lactoză

Conținutul de lactoză digerabilă ar trebui să fie un alt factor pe care nu trebuie să îl ignorăm atunci când alegem un gainer. Dacă căutați cea mai bună calitate, vă recomandăm un conținut de lactoză de până la 5%. Conținutul de lactoză trebuie întotdeauna să fie menționat pe eticheta produsului. Dacă nu este trecut, atunci verificați conținutul de zaharuri simple pentru a putea deduce cantitatea de lactoză. În cazul în care aceste informații nu sunt menționate în tabelul valorilor nutriționale, este clar că acel produs nu este de calitate și nu vi-l recomandăm.

      

Gustul, prețul și calitatea

Nu în ultimul rând, ar trebui să ne uităm și la acești factori atunci când cumpărăm un gainer. Este important să vă placă gustul, deoarece îl veți consuma de câteva ori pe zi. Ca atare, este bine să citiți și recenziile despre produs. În ceea ce privește prețul și calitatea, trebuie să vă orientați spre calea de mijloc. Rețineți că investiția în suplimentele nutritive este o investiție pentru corpul vostru, deci aveți grijă atunci când le alegeți.

CATEGORII PRODUSE

CATEGORII AFECTIUNI

Suport clienti Luni - Vineri: 10:00 - 16:00

0764710771 contact@suplimenteoriginale.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!